Şu An Okunan
HBO Yapımı Watchmen Yayında

HBO Yapımı Watchmen Yayında

Alan Moore imzalı popüler çizgi roman ‘Watchmen’in HBO tarafından yapılan dizi uyarlamasının ilk bölümü yayınlandı.

Alan Moore’un yazdığı ve Dave Gibbons’ın çizimlerini yaptığı sevilen çizgi roman ‘Watchmen’in HBO uyarlamasının ilk bölümü yayınlandı. Aynı zamanda Todd Phillips imzalı Joker’in (2019) de esinlendiği ‘The Killing Joke’ ve 2005’te beyazperdeye uyarlanan ‘V for Vendetta’ gibi çizgi romanların da yaratıcısı olan Alan Moore’un imzasını taşıyan ‘Watchmen’, Soğuk Savaş atmosferinin etkisiyle nükleer felaketin eşiğine gelen distopik bir dünyada geçiyor. Çığrından çıkmış bir dünyada adaleti kendi yöntemleriyle sağlamaya karar veren bir grup süper kahramana odaklanan çizgi roman, 2009’da Zack Snyder tarafından beyazperdeye uyarlanmıştı.

Oyuncu kadrosunda Regina King, Don Johnson ve Tim Blake Nelson gibi isimlerin yer aldığı HBO yapımı dizinin yaratıcılığını ise Lost ve The Leftovers gibi yapımlarıyla bilinen Damon Lindelof üstleniyor. Çizgi romana tam olarak sadık kalmayan ve 1985’te geçen orijinal hikâyenin günümüz siyasi atmosferine serbest bir uyarlaması olarak görülen dizi, Moore’un yarattığı evrende geçen dokuz bölümlük yeni bir hikâye anlatacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.