Şu An Okunan
Jeff Buckley Biyografisi Everybody Here Wants You’dan Yeni Detaylar

Jeff Buckley Biyografisi Everybody Here Wants You’dan Yeni Detaylar

Jeff Buckley

Uzun zamandır merakla beklenen Jeff Buckley biyografisinden yeni ayrıntılar belli oldu. Orian Williams’ın yönetmenliğini üstleneceği filmde Jeff Buckley’e Reeve Carney hayat verecek.

Neredeyse on yıldır gündemde olan Jeff Buckley filmi projesi nihayet hayata geçiriliyor. İsmini efsanevi müzisyenin ölümünün ardından yayınlanan ‘Sketches for My Sweetheart the Drunk’ albümünün öne çıkan parçalarından ‘Everybody Here Wants You’ şarkısından alan projeden yeni detaylar belli oldu.

Son olarak projede Jeff Buckley’yi canlandıracak ismin müzisyen kimliğiyle de tanınan Reeve Carney olacağı açıklandı. Carney daha önce 2014-2016 yılları arasında yayınlanan Penny Dreadful dizisinde Dorian Gray karakterine ve tarihin en yüksek bütçeli Broadway müzikali ‘Spider-Man: Turn off The Dark’ta Peter Parker’a hayat vermişti.

Jeff Buckley
Reeve Carney

Jeff Buckley biyografisinin yönetmenliğini ise ‘Everybody Here Wants You’ ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşayacak Orian Williams üstlenecek. Kariyerini yapımcılık ekseninde şekillendiren Williams, Joy Division solisti Ian Curtis’i konu edinen 2007 yapımı Control ve Slowdive, Primal Scream gibi grupların plak şirketi Creation Records’ı konu edinen 2021 yapımı Creation Stories’in de yapımcıları arasında bulunuyor.

Buckley’in annesi Mary Guibert de projenin yapımcıları arasında yer alıyor. Guibert, yaptığı bir açıklamada ne kadar vakit alırsa alsın tek isteğinin filmin doğru insanlarla ve doğru şekilde yapılması olduğunu ifade ederek Buckley hayranlarına filmin ona ve mirasına uygun bir iş olacağının sözünü verdi. Yeni gelişmelerle filme dair merak dalgası tekrar yükselirken ‘Everybody Here Wants You’nun çekimlerine sonbaharda başlanması planlanıyor.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.