Şu An Okunan
Jean-Luc Godard Emekli Olacağını Açıkladı

Jean-Luc Godard Emekli Olacağını Açıkladı

Jean-Luc Godard, katıldığı bir canlı söyleşide üzerinde çalıştığı iki filmini tamamladıktan sonra yönetmenlik kariyerini bitireceğini açıkladı.

Yönetmenliğe başladığı 1960’lı yıllardan itibaren üretmeye devam eden ve son olarak İmgeler ve Sözcükler‘le (Le Livre d’image, 2018) seyirci karşısına çıkan Jean-Luc Godard, emekli olacağını açıkladı. Hindistan’da gerçekleştirilen Kerala Film Festivali’nin Instagram üzerinden düzenlediği bir sohbete katılan usta yönetmen, şu an hâlihazırda iki farklı senaryo üzerinde çalıştığını, bunları tamamladıktan sonra sinemacılık kariyerini noktalayacağını ve “elveda, sinema” diyeceğini ifade etti.

Geçtiğimiz Aralık ayında 90 yaşına giren Godard, katıldığı başka söyleşilerde yeni filmler üzerine çalıştığını daha önce de dile getirmişti. Ancak bu filmlerin içeriği ve ne zaman tamamlanacağı gibi detaylar belirsizliğini koruyor. Yönetmen son açıklamasında da filmlerin isimlerinin ‘Scenario’ ve ‘Funny Wars’ olduğunu ifade etti.

Kerala Film Festivali’nde Jean-Luc Godard’la gerçekleştirilen 85 dakikalık İngilizce söyleşinin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Kaynak: The Film Stage


Fırat Yücel’in Jean-Luc Godard sineması üzerine kaleme aldığı, Altyazı’nın 178. sayısında yayımlanan yazısını okumak için tıklayın: ‘Jean-Luc Godard: Sinemanın İmhası’

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.