Şu An Okunan
Joker’in Devam Filmi Geliyor

Joker’in Devam Filmi Geliyor

Yönetmen Todd Phillips ile Joaquin Phoenix’in gişede büyük başarı yakalayan Joker’in devam filmi konusunda hevesli olduklarını açıklamalarının ardından, Warner Bros.’un yeni bir film için çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan ödülüyle dönen ve Ekim ayında dünya çapında vizyona giren Joker (2019) geçtiğimiz günlerde, 18+ yaş sınırıyla gösterime girip gişede bir milyar dolar hasılata ulaşan ilk film unvanını kazanmıştı. Yılın en çok tartışma yaratan filmlerinden biri olan Joker’in devam filminin gelip gelmeyeceği ise merak konusuydu. Joker karakterine hayat veren Joaquin Phoenix, bir devam filminde rol almak isteyeceğini ifade etmiş, ardından yönetmen Todd Phillips’le görüşmelere başlamıştı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre, henüz resmî bir açıklama yapılmış olmasa da, Warner Bros.’un bir devam filmi için hazırlıklara başlamış durumda. Yeni filmde yönetmen Todd Phillips’in senaryoya yine Scott Silver’la birlikte imza atacağı tahmin ediliyor.

Açıklamaların ardından akıllarda beliren bir başka soru ise Joker’de küçük bir çocuk olarak karşımıza çıkan Bruce Wayne karakterinin devam filminde yer alıp almayacağı. Phillips her ne kadar Wayne’in aile hikâyesinin kapısını Joker’le aralamış olsa da, devam filminde buna daha fazla yer vermeyeceğini söylüyor. Nitekim Batman’in hikâyesi 2021’de vizyona girmesi planlanan, Matt Reeves’in yönettiği ve Batman’i Robert Pattinson’ın canlandırdığı ve The Batman’de ele alınıyor.

Söylentilere bakılırsa Warner Bros. Başkanı Toby Emmerich’le görüşen Todd Phillips, Joker dışındaki DC karakterlerinin hikâyelerini de anlatmak istiyor. DC filmlerine karşı korumacı bir tavır sergileyen Warner Bros.’un, en azından bir film daha yapması için Phillips’le anlaştığı söyleniyor. Şimdilik sadece Joker’in devamı için çalışmalara başlansa da, Phillips’in bir sonraki projesinin ne olacağı da bir o kadar merak konusu.

Altyazı’da ayrıca:

Yuvarlak Masa Tartışması: Joker

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.