Şu An Okunan
‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın Yeni Konuğu Elif Yiğit ve Heskîf

‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın Yeni Konuğu Elif Yiğit ve Heskîf

Altyazı ve Postane işbirliğiyle düzenlenen ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Heskîf (Hasankeyf) filmi gösterimiyle devam ediyor. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Elif Yiğit’le bir sohbet gerçekleştirilecek.

Kültür-sanat ile doğa koruma alanlarının kesişiminde faaliyet gösteren Postane Kültür Doğa Programı ve Altyazı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ocak ayından bu yana devam ediyor. Kent adaleti, şehirleşme ve yerinden edilme temaları etrafında Altyazı kürasyonuyla oluşturulan seçkinin yedinci buluşmasında Elif Yiğit’in Heskîf (Hasankeyf) filmi gösterilecek.

Elif Yiğit

Belgesel 12.000 yıllık tarihe sahip Türkiye’nin Batman iline bağlı tarihî bir ilçesi olan Hasankeyf’in Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalıp yok olmasının yanı sıra yerli halkın yaşamlarındaki değişikliği konu alıyor. Baraj suyunun tutulmaya başlamadan öncesiyle başlayan belgesel Hasankeyf merkez ve onun gibi sular altında kalacak köylerde insanların gündelik yaşamları üzerinde duruyor.

23 Mayıs Salı günü saat 19:00’da, Postane Hol’de gerçekleştirilecek gösterime katılım kayıt olan herkese açık ve ücretsiz. Etkinliğe kayıt olmak ve yerinizi ayırtmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.