Şu An Okunan
Lanthimos’tan Mini TV Dizisi

Lanthimos’tan Mini TV Dizisi

Yunan Tuhaf Dalgası’nın en önemli temsilcisi Yorgos Lanthimos bu kez bir televizyon projesiyle gündemde. Mini bir dizi olarak planlanan proje, işlediği cinayet nedeniyle halen hapis yatmakta olan Christian Karl Gerhartsreiter isimli, kendisini insanlara Rockefeller ailesinin bir üyesi olarak tanıtan bir sahtekârın yaşamını konu alıyor.

The Man in the Rockefeller Suit adıyla ekranlara gelecek dizi, Mark Seal’ın çok satanlar listesinde yer alan ‘The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Impostor’ adlı kitabından uyarlanırken senaryosu ise David Gilbert tarafından kaleme alınacak. Dizinin henüz ne zaman yayınlanacağı ve başka hangi isimlerin kadroda yer alacağı belli olmazken, projenin Fox Searchlight bünyesinde gerçekleşeceği belirtildi.

Yorgos Lanthimos’un aynı zamanda yapımcılığını da yapacağı dizi, gerçek bir hikâyenin bir Lanthimos yorumuyla nasıl ele alınacağı konusunda da şimdiden merak uyandırdı. Fox Searchlight ile daha önce de Sarayın Gözdesi’nde (The Favourite, 2018) işbirliği yapan Lanthimos, bu filmiyle tam 10 Oscar adaylığı kazanmıştı. Yönetmenin bu yeni projesiyle de şimdiden Emmy ödüllerinin kapısını çalmaya hazırlandığı söyleyebiliriz.

Daha önce, yine Fox Searchlight işbirliğiyle Benedict Cumberbatch’in başrol oynayacağı bir film olarak düşünülen bu “sahte Rockefeller” projesi iptal edilmişti. Şimdiye kadar Emma Stone, Nicole Kidman, Rachel Weisz ve Colin Farrell gibi isimlerle işbirliğine imza atan Yorgos Lanthimos’un bu yeni projede kimlerle çalışacağı merak konusu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.