Şu An Okunan
Locarno 2020’nin Ödülleri Açıklandı

Locarno 2020’nin Ödülleri Açıklandı

Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali, pandemi nedeniyle yapım süreci zarar gören filmlere destek olabilmek adına bu yıl özel bir yarışma bölümü hazırlamıştı. Uluslararası projelerin ve İsviçre yapımı projelerin ayrı ayrı değerlendirildiği festivalde Lucrecia Martel, Miguel Gomes ve Marí Alessandrini gibi isimler ödüle layık gördü.

Locarno Film Festivali salgın nedeniyle bu yıl hayli farklı bir yarışma yöntemi geliştirmişti. ‘The Films After Tomorrow’ (Yarından Sonranın Filmleri) başlığı altında düzenlenen yarışmanın jürisinde yer alan Nadav Lapid, Lemohang Jeremiah Mosese ve Kelly Reichardt, salgın nedeniyle yapımı durmak zorunda kalan filmlere destek olmak adına verilen ödülleri açıkladı.

Bua göre, Arjantin sinemasının usta ismi Lucrecia Martel Chocobar adlı projesiyle uluslararası yarışmada, Marí Alessandrini ise Zahorí adlı projesiyle İsviçre yapımı filmlerin değerlendirildiği kategoride 70 bin Frank değerindeki büyük ödüle layık görüldü.

Portekizli usta sinemacı Miguel Gomes ise Uluslararası yarışma bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanarak 50 bin Franklık bir destek elde etti.

*Açılış fotoğrafı: Lucrecia Martel ödülünü online ortamda kabul ederken.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.