Şu An Okunan
My French Film Festival’da İlk Ödüller Sahiplerini Buldu

My French Film Festival’da İlk Ödüller Sahiplerini Buldu

Eyelet Media üzerinden izleyiciyle buluşan online festival, 16 Şubat’a dek sürecek.

Günümüz Fransa sinemasından on bir filmi Eyelet Media üzerinden izleyiciyle buluşturan #MyFrenchFilmFestival’da sona yaklaşılırken bazı filmler de ödüllerine kavuştu. Gösterimler ise 16 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Türkiye’deki ilk gösterimini 38.İstanbul Film Festivali kapsamında yapan Sébastien Marnier imzalı Okul Çıkışı (L’heure de la sortie, 2018) Ira Sachs’ın başkanlığını yaptığı Uluslararası Jüri tarafından ödüle layık görüldü.

Uluslararası Basın Jürisi tarafından ise iki film ödüllendirildi: Zabou Breitman ve Eléa Gobbé-Mévellec’in birlikte yönettikleri Les hirondelles de Kaboul ile yönetmen koltuğunda Lauriane Escaffre ve Yvonnick Muller’in oturduğu kısa metrajlı Pile Poil. Jüri ayrıca, Romain Laguna’nın Les Météorites ve Foued Mansour’un Le chant d’Ahmed filmlerine Özel Mansiyon Ödülü verdi. Lacoste Seyirci Ödülü, festivalin bitimini takiben duyurulacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.