Şu An Okunan
Scorsese İmzalı The Irishman’ın Özel Efektleri

Scorsese İmzalı The Irishman’ın Özel Efektleri

Martin Scorsese’nin merakla beklenen filmi The Irishman’dan yeni fragman ve görseller yayınlandı. Görseller aynı zamanda Robert de Niro için uygulanan dijital yaşlandırma teknolojisinin başarısına dair de fikir veriyor.

Martin Scorsese’nin Robert de Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi yıldızları bir araya getiren yeni filmi The Irishman, anlattığı hikâyeyle ve etkileyici oyuncu kadrosuyla yılın en büyük beklenti yaratan yapımlarından biri kuşkusuz. Filmin merak uyandıran bir boyutu da, CGI teknolojisinin filmde nasıl bir sonuç vereceği.

160 milyon dolara mal olan The Irishman’ın Scorsese’nin bugüne kadarki en yüksek bütçeli filmi unvanını almasında CGI teknolojisinin payı büyük. Netflix’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı kareler, bu teknolojinin filme kazandırdığı boyut hakkında şimdiden fikir edinme imkânı sağlıyor. Özellikle Robert de Niro’nun canlandırdığı Frank Sheeran’ın gençliğine odaklanan sahnelerde kullanılan gençleştirme efektleri, CGI teknolojisini daha ziyade fantastik filmlerde deneyimleyen seyirci için farklı bir tecrübe olacak gibi görünüyor.

Charles Brandt’ın ‘I Heard You Paint Houses’ adlı romanından uyarlanan ve işçi sendikasında memur, aynı zamanda mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayat hikâyesini anlatan The Irishman, önümüzdeki günlerde 57. New York Film Festivali’nin açılışını yapacak. 27 Kasım’da Netflix’te yayına girecek filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz kesin değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.