Şu An Okunan
Sinematek Gösterimleri Orman Yangınları Nedeniyle Ertelendi

Sinematek Gösterimleri Orman Yangınları Nedeniyle Ertelendi

Özel Bir Gün

Kadıköy Belediyesi, 5 Ağustos’a dek gerçekleşmesi planlanan kültür-sanat ve spor etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlendiği Kalamış Yaz Festivali’nin 2-5 Ağustos tarihli etkinlikleri, Türkiye’nin farklı bölgelerinde başlayan ve hâlen sürmekte olan orman yangınları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Festivalin ertelenen etkinlikleri arasında Sinematek/Sinemaevi’nin hazırladığı Yıldızlar Altında Sinema programından gösterimler de bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin pek çok noktasında başlayan orman yangıları bu hafta da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yangınların yaşandığı iller başta olmak üzere birçok bölgede düzenlenen ve düzenlenmesi planlanan kültür sanat etkinliklerinin ertelendiği ya da iptal edildiği haberleri geliyor. Kadıköy Belediyesi de 3 Temmuz’da başlayan ve iki aya yayılması planlanan Kalamış Yaz Festivali kapsamında 5 Ağustos’a dek gerçekleştirilecek konser, film gösterimi ve spor etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yeni sanat yönetmeni Emin Alper yönetimindeki Sinematek/Sinema Evi’nin Japonya Başkonsolosluğu, Goethe Institut, Cervantes Enstitüsü, MUBI ve Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı Yıldızlar Altında Sinema gösterimleri, 3 Temmuz’da Charlie Chaplin klasiği Şehir Işıkları’yla (City Lights, 1936) başladı. Kerem Esemen yönetimindeki İstanbul Film Müzikleri Orkestrası Chaplin’in kendi bestesini icra ederek gösterime eşlik etti. Yıldızlar Altında Sinema, Kelly Reichardt imzalı İlk İnek’in (First Cow, 2019) Türkiye prömiyerine de ev sahipliği yaptı.

Toplamda 17 filmin yer aldığı programda Ettore Scola imzalı Özel Bir Gün (Una giornata particolare, 1977), Shohei Imamura’nın Narayama Türküsü (Narayama bushikô, 1983), Yavuz Turgul imzalı Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990) gibi pek çok klasik bulunuyor. Her hafta Çarşamba ve Pazar akşamları saat 21:00’de Kalamış Parkı’nda yapılacak gösterimlerle 25 Ağustos’a dek sürmesi planlanmış olan programın ertelemeler sonrası yeni takvimi henüz belirsizliğini koruyor.

Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

Sinematek’in Yıldızlar Altında Sinema gösterimleriyle ilgili detaylı bilgiye Sinematek/Sinema Evi’nin internet sitesinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.