Şu An Okunan
Spike Lee, Woody Allen’ı Savunduğu İçin Özür Diledi

Spike Lee, Woody Allen’ı Savunduğu İçin Özür Diledi

Yeni filmi Da 5 Bloods’la gündemde olan Spike Lee, cinsel tacizle suçlanan Woody Allen ile ilgili yaptığı yorumlara sert tepkiler gelmesi üzerine Twitter’da konuya ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

Recep Hazır

Spike Lee geçtiğimiz hafta New York City radyosuna verdiği röportajda, üvey kızı Dylan Farrow’u yedi yaşındayken taciz ettiği iddia edilen Woody Allen hakkında övgü dolu açıklamalarda bulunmuştu. Lee, yönetmen için “Woody Allen harika bir yönetmen. (…) Sanıyorum ki geçmişe dönüp baktığımızda, kimseyi öldürmemiş birini, hiç var olmamış gibi silemezsiniz. (…) Woody benim arkadaşım, şu an yaşadıklarını biliyorum,” ifadelerini kullanmıştı.

Allen hakkında yaptığı açıklamaların birçok çevreden tepki almasının ardından Spike Lee, sözlerinden ötürü özür diledi ve Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu: “İçtenlikle özür diliyorum. Söylediklerim yanlıştı. Cinsel tacize, istismara ve saldırıya asla hoşgörü göstermem, göstermeyeceğim. Böyle bir davranış küçümsenemeyecek hasarlara yol açar.”

Dylan Farrow’un annesi Mia Farrow 1992 yılında açtığı davada meseleyi mahkemeye taşımış, mahkeme Dylan Farrow’un velayetini annesine vermiş ve Woody Allen’ın kızını görmesini yasaklamıştı. Woody Allen bu davadan hiçbir ceza almadı. İddialar ise bir süre sonra unutuldu. Dylan Farrow ise 2014 yılında, “En sevdiğiniz Woody Allen filmi hangisi?” sorusuyla başlayan bir mektup yayınlamış, çocukken ünlü yönetmen tarafından tacize uğradığını açıklamış ve yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Allen, Dylan Farrow’un mektubunun yayınlanmasının ardından verdiği demeçlerde iddiaların asılsız olduğunu ve bu durumun kendisini etkilemesine izin vermeyeceğini söylemişti.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.