Şu An Okunan
Studio Ghibli “Sıçan Yılı”nızı Kutlar!

Studio Ghibli “Sıçan Yılı”nızı Kutlar!

Hayao Miyazaki’nin kurucu ortaklarından biri olduğu Studio Ghibli’nin yeni yıl mesajı, Japonya’nın sanatsal anlamda önde gelen animasyon stüdyosunun 2020’de iki uzun metraj üzerinde çalışacağını duyurdu.

Japonya’nın en meşhur animasyon film stüdyosu Studio Ghibli, canlı gösteriler, 2022’de açılacak Ghibli Park’ın devam eden inşası ve hazırlıkları süren iki yeni filmle, 2020 yılını oldukça üretken geçirecek. Yeni projeler, Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi, 2001) ve Yürüyen Şato (Hauru no ugoku shiro, 2004) gibi klasikleriyle stüdyonun başlıca yaratıcı gücü olan usta yönetmen Hayao Miyazaki’nin yaptığı, Çin astrolojisindeki “Sıçan Yılı”nı kutlayan bir illüstrasyon ile duyuruldu.

Projelerden biri, Genzaburo Yoshino’nun erken dönem 20. yüzyıl romanından ilham alan, Miyazaki imzalı How Do You Live? (Kimitachi wa do ikiru ka). Yapımcı Toshio Suzuki, resmi duyurusu 2017’de yapılan ve yönetmeni emeklilikten (bir kez daha) geri döndüren filmin yapım sürecinin şu sıralar belli bir teslim tarihine bağlı kalmaksızın, yavaş ve dikkatli bir şekilde ilerlediğini anlatıyor. Suzuki geçen ay verdiği bir röportajda filmin üç yılda toplam yüzde 15’inin tamamlandığını belirtmişti. Yapımcı ayrıca, 78 yaşındaki efsanevi yönetmenin eskiden bir ayda bir animasyonun yedi-on dakikasını tamamlarken, artık bir dakika için aynı süreyi harcadığının altının çizdi.

How Do You Live?’in ilk kez 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatlarında gösterilmesi bekleniyordu ancak filmin şu anda açıklanmış resmi bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Stüdyonun 2020’yi selamlayan duyurusuna ikinci proje ile ilgili bir bilgi dahil edilmedi fakat söz konusu diğer filmin, Miyazaki’nin oğlu Gorô Miyazaki’nin (Tales From Earthsea / Gedo senki, 2006) ilk kez 2017’de bahsi geçen CG animasyon projesine atıfta bulunduğu düşünülüyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.