Şu An Okunan
The Exorcist’e Devam Serisi Çekiliyor

The Exorcist’e Devam Serisi Çekiliyor

The Exorcist

William Friedkin imzalı korku klasiği The Exorcist’in devam serisi için hazırlıklar başladı. İlk filmi 2023 yılında seyirciyle buluşacak seride Leslie Odom Jr.’a, orijinal filmin başrol oyuncusu Ellen Burstyn de eşlik edecek.

Vizyona girdiği 1973 yılından bu yana 441 milyon doları aşan hasılatıyla sinema tarihinin en yüksek gişe yapan korku filmlerinden biri olan Şeytan’ın (The Exorcist) devam filmleri için çalışmalara başlandı. Universal, Peacock, Blumhouse ve Morgan Creek Productions gibi büyük yapım ve dağıtım şirketlerinin işbirliği yapacağı projenin üç filmden oluşması, serinin ilk halkasının da 13 Ekim 2023’te vizyona girmesi planlanıyor. Universal ve Blumhouse, son dönemin dikkat çeken korku filmlerinden Parçalanmış (Split, 2016), Kapan (Get Out, 2017) ve Görünmez Adam’da (The Invisible Man, 2020) birlikte çalışmıştı.

Yönetmen David Gordon Green’in Şeytan’ı bir seri olarak devam ettirme fikri üzerine geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalar, ilk filmin yönetmen koltuğunda kendisinin oturacağına işaret ediyordu. Günümüz Amerikan bağımsız sinemasının yetenekli isimlerinden Green, slasher türünün en önemli örneklerinden biri olan John Carpenter imzalı Cadılar Bayramı’nın (Halloween, 1978) 2018 tarihli devam filmiyle de tanınıyor.

The Exorcist

William Friedkin’in William Peter Blatty’nin aynı isimdeki romanından uyarladığı Şeytan, on iki yaşındaki kızı gizemli güçler tarafından ele geçirilip tuhaf davranışlar sergilemeye başlayınca iki rahiple birlikte onu kurtarmaya çalışan bir anneyi konu ediniyordu. 1974 yılında En İyi Film dâhil on dalda Oscar’a aday gösterilen Şeytan, sinema tarihinin en başarılı korku filmlerinin başında geliyor.

Doğu Ekspresinde Cinayet (Murder on the Orient Express, 2017) ve One Night in Miami (2020) filmleriyle yıldızı parlayan Leslie Odom Jr., Şeytan’ın devamı niteliğindeki bu yeni seride başrolü üstlenecek. 1973 yapımı filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen Ellen Burstyn ise yine Chris MacNeil karakterine hayat verecek.

Kaynak: The Hollywood Reporter

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.