Şu An Okunan
Toronto’da Ödül Töreni Yapılmayacak

Toronto’da Ödül Töreni Yapılmayacak

Bu yıl Toronto Film Festivali’nde ödüller resmî törenle değil, sosyal medya üzerinden duyurulacak.

15 Eylül Pazar günü sona erecek Uluslararası Toronto Film Festivali, son yıllarda özellikle İzleyici Ödülü’yle Oscar adaylarının en büyük habercilerinden biri konumunda. Son olarak Peter Farrelly imzalı Yeşil Rehber (Green Book, 2018) geçtiğimiz yıl bu ödülü kazandıktan sonra ödül sezonunun favorisi hâline gelmiş, beş dalda Oscar adayı olmuş ve En İyi Film dâhil üç dalda Akademi Ödülüne uzanmıştı. Toronto Film Festivali yönetimi ilginç bir kararla, günümüzde sosyal medyanın çok daha hızlı ve etkin bir haber kaynağı olduğunu ileri sürerek bu yıl bir ödül töreni düzenlenmeyeceğini açıkladı.

Hollywood Reporter’ın aktardığına göre festival bu sayede, kazananların herkes tarafından aynı anda öğrenilebilmesini hedefliyor. Ayrıca festivalin son gününe dek Toronto’da kalamayan katılımcıların da, sosyal medya ve basın bültenleri aracılığıyla haberleri ânında öğrenebileceği savunuluyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.