Şu An Okunan
Trump Kendi Kampanya Videosunda Avengers Kötüsü Rolünde

Trump Kendi Kampanya Videosunda Avengers Kötüsü Rolünde

2020 ABD Başkanlık Seçimleri için hazırlanan videoda Trump, evrendeki nüfusun yarısını yok etmek isteyen Thanos karakterinin kafasına montajlanmış olarak görülüyor. Başkan’ın mesajı şöyle: “Ben kaçınılmazım.”

Amerika 2020 Başkanlık Seçimlerine hazırlanırken, Trump cephesinden yayımlanan kampanya videosu dünyada büyük yankı uyandırdı. Videoda Trump, Avengers’ın kötü karakteri Thanos ile özdeşleşiyor.

Trump’ın kampanya ekibi tarafından yönetilen ‘Trump War Room’ twitter hesabından yayımlanan videoda, Avengers: Endgame’den bir sahnede Thanos’un kafasına montajlanan Trump’ın, “Ben kaçınılmazım” demesinin ardından, basit bir parmak şıklatmasıyla Temsilciler Meclisi’nde konuşma yapan Demokrat liderleri “yok ettiği” görülüyor.

Kendisinin, evrendeki nüfusun yarısını yok etmekten çekinmeyen bir kötü kahramanla özdeşleştirilmesinden hiçbir rahatsızlık duymayan Trump ülke ve dünya çapında eleştiri oklarının hedefi olurken, en büyük tepkilerden biri Thanos karakterinin yaratıcısı Jim Starlin’den geldi. Trump’ı “ihtişamlı bir budala” olarak olarak gören Starlin, The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte, “İlk başta kendimi çocukça bir egoyu tatmin etmek için kullanılmış, ihlal edilmiş gibi hissettim; ancak sonunda anladım ki ülkemin ve özgür dünyanın lideri kendini bir soykırımcıyla karşılaştırmaktan büyük haz alıyor, ne kadar da hastalıklı bir düşünce. Yaşadığımız günler üzücü ve tuhaf: Neyse ki her şey, ulusal kâbuslar bile, bir gün sona erer” ifadelerinde bulundu.

Trump’ın popüler kültüre “sinme” çalışmaları dünya için yeni ve sıra dışı değil. Zira kendisi daha önce Christopher Nolan’ın Batman serisinin son halkası Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises, 2012) ve Game of Thrones eksenli kampanya çalışmalarında yer bularak dünya çapında eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.