Şu An Okunan
‘Bağımsız Sinemanın 25 Yeni Yüzü’nden Biri Deniz Tortum

‘Bağımsız Sinemanın 25 Yeni Yüzü’nden Biri Deniz Tortum

Filmmaker Magazine’in 1998’den beri her yaz hazırladığı “Bağımsız Sinemanın 25 Yeni Yüzü” listesinde yer alan isimlerden bir tanesi, deneysel işleriyle tanınan genç yönetmen ve yeni medya sanatçısı Deniz Tortum oldu. Farklı coğrafyalardan 25 bağımsız sinemacıya yer veren liste, kendine has üslubuyla öne çıkan ve yerleşik sinemanın sınırlarını zorlayan yeni yönetmenleri dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Can Eskinazi’yle beraber yönettiği, bir müzik grubunun turnesini yakından takip eden belgeseli Anadolu Turnesi’ni bu sene vizyonda izleme imkanı bulduğumuz Tortum, Sel Yatağı adında bir sanal gerçeklik filmine de imza attı. Venedik Film Festivali’nin ‘Venice VR’ bölümü kapsamında izleyiciyle buluşan film, Emre Yeksan’ın ikinci uzun metrajı Yuva’nın dünyasından ilham alınarak tasarlandı.

Sel Yatağı

Tortum, son olarak konuk olarak kabul edildiği Harvard Film Study Center’da yine sinema ve sanal gerçekliği bir araya getiren Phases of Matter adlı bir film üzerinde çalıştı. Tortum’un Harvard’ın ‘SEL’ adındaki Duyusal Etnografi Laboratuvarı işbirliğiyle hayata geçirdiği film, yönetmene dair kişisel izler de taşıyor. Phases of Matter, Tortum’un doğduğu ve babasının 30 sene boyunca çalıştığı Cerrahpaşa Hastanesi’nde geçen, yenilikçi kamera kullanımıyla öne çıkan deneysel bir yapım.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.