Şu An Okunan
Almodóvar’ın Tilda Swinton’lı Kısa Filmi Venedik Programına Eklendi

Almodóvar’ın Tilda Swinton’lı Kısa Filmi Venedik Programına Eklendi

Pedro Almodóvar’ın İngilizce olarak çektiği ilk filmi The Human Voice, Jean Cocteau’nun aynı adlı oyununun 30 dakikalık bir uyarlaması. Tilda Swinton’ın başrolde olduğu film 77. Venedik Film Festivali’nde ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

Jean Cocteau’nun ilk olarak 1930’da sahnelenen tek perdelik oyunu ilk kez bir Almodóvar filminde karşımıza çıkmıyor. Usta yönetmenin Tutku Kanunu (La ley del deseo, 1987) ve Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar (Mujeres al borde de un ataque de “nervios”, 1988) filmleri de bu oyundan esintiler barındırıyordu.

Cocteau’nun oyununun merkezinde, 5 yıl boyunca beraber olduğu ve ertesi gün bir başka kadınla evlenecek eski sevgilisiyle, son kez bir telefon konuşması yapma fırsatı bulan bir kadın yer alıyor.

Almodóvar tarafından karantina dönemi sonrasında rekor bir hızla çekilip kurgulanan kısa filmin Venedik’e seçilmesinin Tilda Swinton için ayrı bir anlamı da var. Swinton, bu yıl festivalde Yaşamboyu Başarı Altın Aslan’ını kabul edecek.

Almodóvar, The Human Voice‘un “Tilda Swinton’ın bir oyuncu olarak yakalayabildiği tüm aralıkları, onun sonsuz imkânlarını sergileyen tek kişilik bir festival gibi olduğunu, Tilda’yı yönetmenin kendisinin başlı başına görülmeye değer bir şey olduğunu” dile getiriyor.

77. Venedik Film Festivali, salgın koşullarına karşı olağanüstü önlemlerle, 2 Eylül’de perdelerini açacak.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.