Şu An Okunan
Angelina Jolie’den Don McCullin Biyografisi

Angelina Jolie’den Don McCullin Biyografisi

Son olarak Önce Babamı Öldürdüler için yönetmenlik koltuğuna oturan Jolie, yeni filminde ünlü savaş fotoğrafçısı Don McCullin’in hayatını beyazperdeye taşıyacak.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra yönetmenlik denemeleriyle de tanınan Angelina Jolie, bu kez bir biyografi filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce Boyun Eğmez (Unbroken, 2014), Hayatın Kıyısında (By the Sea, 2015) ve Önce Babamı Öldürdüler (First They Killed My Father, 2017) filmlerinde kamera arkasına geçen Jolie’nin yeni projesinin ismi ‘Unreasonable Behaviour’ olacak. Film, Don McCullin’in otobiyografisi ile aynı adı paylaşıyor.

McCullin’in hayatını, yoksulluk ve savaşla mücadele eden Londra’yı arka planına yerleştirerek anlatacak ‘Unreasonable Behaviour’ın senaryosunu ise ’71 (2014) filmiyle BAFTA adaylığı kazanan Gregory Burke üstlenmiş durumda.

Angelina Jolie, projeye dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor: “Don McCullin’in hayatını bir filme dönüştüreceğimiz için müteşekkirim. Onun korkusuzluk ve insaniyeti harmanladığı işleri, savaşı tüm gerçekliğiyle ele alırken, ondan etkilenenlerin acılarını saygı ve empati hislerini eksik etmeden fotoğraflayışı beni fazlasıyla etkilemişti. Don’un eserleri kadar tavizsiz bir iş ortaya çıkararak, onun şahitlik ettiği sıra dışı insanlar ve olayların yanı sıra gazeteciliğin bu özel dönemine odaklanan bir film yapmak istiyoruz.”

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.