Şu An Okunan
Avrupa Film Ödülleri’nde Türkiye’den İki Film

Avrupa Film Ödülleri’nde Türkiye’den İki Film

32. Avrupa Film Ödülleri adaylarının belirleneceği film listesi duyuruldu. 31 ülkeden 46 yapımın bulunduğu listede Kız Kardeşler ve Sibel de yer alıyor.

EFA (Avrupa Film Ödülleri), uzun metrajlı filmlerden oluşan, bu yılın “aday adayları”nı içeren listesini yayınladı. 2014’te Kış Uykusu’nun üç kategoride aday olarak gösterildiği Avrupa Film Ödülleri’nin bu seneki Türkiye temsilcileri Kız Kardeşler ve Sibel.

Emin Alper’in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, vizyon tarihi 13 Eylül olarak belirlenen Kız Kardeşler, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü başta olmak üzere beş ödül kazanmıştı. Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yönettiği Sibel ise Montpellier Mediterranean Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görülmüş ve birçok festivalde adaylık elde etmişti. Kız Kardeşler ve Sibel’in 32. Avrupa Film Ödülleri’ndeki kategorileri ilerleyen günlerde belli olacak.

Adaylıklar 9 Kasım’da Sevilla Avrupa Film Festivali’nde duyurulacak. Kazananlarsa 9 Aralık’ta, Berlin’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. 20 Ağustos’ta açıklanan 46 filmlik seçkide, Yorgos Lanthimos’tan Sarayın Gözdesi (The Favourite) ve François Ozon’un Yüzleşme’si (Grâce à Dieu) gibi, geçen yıl boyunca üzerinde çokça konuşulmuş birçok yapım yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.