Şu An Okunan
Lana Wachowski’nin Yazıp Yöneteceği Yeni Bir Matrix Filmi Yolda

Lana Wachowski’nin Yazıp Yöneteceği Yeni Bir Matrix Filmi Yolda

Yeni bir Matrix filmi izleyeceğimiz dedikoduları uzun süredir dolanıyordu. ‘Matrix 4’ün müjdesi dün Warner Bros’tan geldi! Lana Wachowski’nin yazıp yöneteceği filmde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u bir kez daha Neo ve Trinity rollerinde izleyeceğiz.

Matrix evrenine yıllar sonra yeni bir filmle geri döneceğimiz, filmin yönetmen koltuğunda Lana Wachowski’nin oturacağı, başrollerde de Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss’un yer alacağı haberini yüzlerce farklı kaynaktan aynı anda duymasak muhtemelen inanmazdık.

Serinin ilk filminin üzerinden yirmi yıl geçmişken, bu heyecan verici haber Warner Bros’tan geldi. Dev yapım şirketi birkaç yıldır Matrix evrenine dönmenin planlarını yapıyordu ancak kesinleşen bir proje yoktu. Dün Variety’nin paylaştığı haber ise serinin milyonlarca hayranında heyecan dalgası yarattı.

2020’nin başlarında çekimlerine başlanması beklenen dördüncü Matrix filminin senaryosunda Lana Wachowski’nin yanı sıra, çağdaş İngiliz edebiyatının en önemli isimlerinden David Mitchell ve Bosna asıllı Amerikalı öykücü-denemeci Aleksandar Hemon’ın da imzası olacak. Farklı türlerde eserleri bulunan Mitchell’ın ‘Bulut Atlası’ adlı romanı daha önce Wachowskiler tarafından sinemaya uyarlanmıştı.

Matrix evreninde geçecek filmin içeriği hakkında sızan bir bilgi olmasa da, Wachowski’lerin felsefe, siyaset, aksiyon ve bilimkurguyu harmanlamaya düşkünlüğünü hatırlarsak, ‘Matrix 4’ün 2003 tarihli The Matrix Revolutions’tan bu yana dünyada olup bitenlere dair, farklı sinemasal türlerin içinden geçen bir düşünsel deney olması ihtimali de hiç az değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.