Şu An Okunan
BAFTA Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

BAFTA Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

I May Destroy You

Sezonun en iyi Birleşik Krallık yapımı dizilerinin ödüllendirildiği BAFTA Televizyon Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Save Me, Inside No.9 ve I May Destroy You farklı kategorilerde kazandıkları ‘En İyi Dizi’ ödülleriyle geceye damga vurdu.

İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından Birleşik Krallık yapımı projelere takdim edilen BAFTA Ödülleri’nin televizyon ayağında bu senenin kazananları belli oldu. Teknik dallarda ödüle layık görülen isimleri geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen başka bir etkinlikte duyuran Akademi, dün gece adayların bir kısmının fiziksel, bir kısmının ise dijital olarak katılım gösterdiği törenle diğer ödüllerin sahiplerini açıkladı.

Son olarak ikinci sezonuyla izleyiciyle buluşan Save Me (2018- ) dram, farklı türlerde ve dünyalarda dolaşan yapısıyla dikkat çeken Inside No. 9 (2014- ) komedi, Michaela Coel’ın yaratıcısı olduğu I May Destroy You (2020) ise mini dizi dalının kazananları oldu. Normal People (2020) dizisiyle tanınırlık kazanan Paul Mescal En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olurken, Michaela Coel ise En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Aldığı adaylık sayısıyla dikkat çeken Steve McQueen imzalı antoloji Small Axe (2020) teknik ödüllerin yanı sıra Malachi Kirby’nin performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Ödülü’ne layık görülürken sezonun iddialı yapımlarından The Crown (2016- ) ise geceden eli boş ayrıldı.

Normal People
Normal People‘ın başrollerinde yer alan Paul Mescal ve Daisy Edgar-Jones.

2021 BAFTA Televizyon Ödülleri’nin kazananları:

Dram Dizisi: Save Me

Komedi Dizisi: Inside No. 9

Mini Dizi: I May Destroy You

TV Filmi: Sitting in Limbo

Kadın Oyuncu: Michaela Coel (I May Destroy You)

Erkek Oyuncu: Paul Mescal (Normal People)

Kadın Oyuncu (Komedi): Aimee Lou Wood (Sex Education)

Erkek Oyuncu (Komedi): Charlie Cooper (This Country)

Yardımcı Kadın Oyuncu: Rakie Ayola (Anthony)

Yardımcı Erkek Oyuncu: Malachi Kirby (Small Axe)

Uluslararası Dizi: Welcome to Chechnya: The Gay Purge

Reality Programı: The School That Tried to End Racism

Belgesel: Locked In: Breaking the Silence

Canlı Etkinlik: Springwatch 2020

Tüm kategorilerde kazananların tam listesine BAFTA’nın internet sitesi aracılığıyla ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.