Şu An Okunan
Bir “Karın Ağrısı” Olarak James Bond

Bir “Karın Ağrısı” Olarak James Bond

Vizyonu ertelenen Ölmek İçin Zaman Yok’ta efsanevi ajanı son kez canlandıran Daniel Craig ve serinin önceki iki filmini yöneten Sam Mendes, Bond prodüksiyonlarında çalışmanın “sağlıksız” yönleri hakkında konuştular.

James Bond, vizyonu (koronavirüsü sebebiyle Kasım’a ertelenen) Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) ile yeniden seyirci karşısına çıkmaya hazırlanırken, serinin önceki iki filmi Skyfall (2012) ve Spectre’yi (2015) yöneten Sam Mendes, Bond deneyimlerinin nasıl bir “karın ağrısı” olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Büyük çıkışını Amerikan Güzeli’yle (American Beauty, 1999) yapan, bu sene 1917 (2019) ile Oscar yarışına katılan İngiliz yönetmen, GQ dergisinin 007 rolündeki Daniel Craig hakkında hazırladığı özel dosyada, bir Bond filmi çekmenin koşullarını “sağlıksız” olarak nitelendirdi.

Mendes iki Oscar ödüllü Skyfall’u (2012) takip eden Spectre’nin (2015) çekimleri sırasında epey güçlük yaşamış, bitmek bilmeyen senaryo değişiklikleriyle boğuşmuştu. Craig ise Quantum of Solace’a (2008) ekibin elinde bitmiş bir senaryo olmaksızın başlamıştı. Mendes’e bakılırsa, Bond prodüksiyonlarında daima, insanın işinin “duaya” kaldığı bir yan var. “Bu, çalışmak için pek de sağlıklı bir yol sayılmaz.”

Mendes geçtiğimiz Aralık ayında da Bond filmlerinde çalışmakla ilgili sözleriyle gündeme gelmişti. The Sunday Times’a şöyle demişti yönetmen: “Düşündükçe karnıma ağrılar giriyor. Çok zor bir durum. İngiliz milli futbol takımı antrenörü gibi hissediyorsunuz. Kazanırsam, hayatta kalırım, diye düşünüyorsunuz. Kaybedersem, rezil olurum. Zafer yok. Sadece hayatta kalmak var.”

‘Bond fabrikası’ hem Mendes’i hem de Craig’i duygusal ve fiziksel açıdan o denli yormuştu ki, Craig bir defasında “yeni bir Bond filmi yapmaktansa bileklerini keseceği”nden bahseden bir şaka yapmıştı. 2006 yapımı Casino Royale’den bu yana İngiliz ajanı canlandıran ve serinin yeni filmi vesilesiyle GQ’ya konuşan oyuncu, “Bir daha asla yapmayacaktım. ‘Bütün bunları yaşamaya gerçekten değiyor mu?’ diye düşünüyordum. Ve fiziksel olarak bu süreci kaldırmayacak gibi hissediyordum. Bu yüzden araya beş sene girdi,” dedi. Craig’i, Ölmek İçin Zaman Yok’ta son kez Bond rolünde izleyeceğiz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.