Şu An Okunan
Blade Runner Evrenini Genişleten Bir Anime

Blade Runner Evrenini Genişleten Bir Anime

Ridley Scott’ın efsanevi filmi Blade Runner (1982) ile Denis Villeneuve’ün bu ikonikleşen filmin evrenini başarıyla yeniden yarattığı Blade Runner: 2049 (2017) arasındaki boşluğu dolduracak bir anime dizisi geliyor. Projenin yapımcısı, Cowboy Bebop gibi bir anime başyapıtında imzası bulunan Shinichirō Watanabe.

Yetişkinliklere yönelik animasyonlarıyla tanınan Adult Swim’in 2021’de seyirci karşısına çıkarmayı planladığı bu heyecan verici anime dizisi Blade Runner: Black Lotus ismini taşıyor. 13 bölüm olması planlanan dizi 2032 yılında geçecek ve Blade Runner evrenini mesken tutan iki filmden de tanıdığımız bazı karakterlere yer verecek.

Kurduğu gelecek tasviriyle cyberpunk alttürünü ve genel olarak bilimkurgu türünü derinden etkileyen ve video oyunlarından edebiyata tesiri devam eden Blade Runner, Philip K. Dick’in ‘Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?’ adlı metnini muazzam bir sinemasal evrene taşımayı başarmıştı. Shinichirō Watanabe gibi anime dünyasının en saygın isimlerinden birinin yapımcılığını üstlendiği, Shinji Aramaki ve Kenji Kamiyama tarafından yönetilecek dizinin amacı da inşa edilen bu evrenin içinde, daha önce yeterince öne çıkamamış hikâyeler keşfetmek.

Blade Runner: Black Lotus’tan paylaşılan ilk görseller animenin görsel dünyasına dair ipuçları veriyor.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.