Şu An Okunan
Criterion’dan The Irishman Üzerine Bir Belgesel

Criterion’dan The Irishman Üzerine Bir Belgesel

The Criterion Collection, Martin Scorsese’nin geçtiğimiz sene Netflix’te yayınlanan filmi The Irishman için 36 dakikalık bir belgesel hazırladı.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerinden Martin Scorsese imzalı The Irishman’in (2019) yapım süreciyle ilgili hazırlanan 36 dakikalık belgesel, Netflix Film Club hesabı üzerinden YouTube’da paylaşıldı. The Criterion Collection tarafından hazırlanan filmde Robert De Niro ve Al Pacino gibi The Irishman’de rol alan oyuncuların yanı sıra filmin uyarlandığı romanın yazarı Charles Brandt ve yapımcı Irwin Winkler ile yapılan röportajlar da yer alıyor. Scorsese’nin bilhassa yapım süreci ve görsel efekt kullanımıyla çok tartışılan filmini çeşitli yönleriyle ele alan belgesel, günümüzde büyük bütçeli filmlerin yapım yolculuğu hakkında önemli ipuçları barındırma özelliğine de sahip.

Scorsese külliyatında hatırı sayılır etkiye sahip pek çok oyuncunun bir araya getirilmesinden Scorsese’nin en yüksek bütçeli yapımı olmasına kadar pek çok dikkat çekici özelliğe sahip olan The Irishman’in yolculuğu hakkında çarpıcı detaylar barından filme şu link üzerinden ulaşmak mümkün:

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.