Şu An Okunan
David Bowie Biyografisi ‘Stardust’ Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

David Bowie Biyografisi ‘Stardust’ Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

İkonik sanatçının gençlik yıllarına odaklanan Stardust’ın ilk fiziki gösterimi Roma Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

Bu sene on beşincisi düzenlenecek Roma Film Festivali, 15-25 Ekim tarihleri arasında pandemiye yönelik önlemlerle gerçekleştirilecek. Festival kapsamında seyirciyle buluşacak filmler arasında Gabriel Range yönetimindeki David Bowie biyografisi de yer alıyor.

Sils Maria: Ve Perde (Clouds of Sils Maria, 2014) filmindeki performansıyla tanınan Johnny Flynn’nin yirmi dört yaşındaki David Bowie’yi canlandırdığı Stardust (2020), İngiliz sanatçının 1971 yılında ABD’ye yaptığı seyahatin güncesini tutuyor. Film aynı zamanda Bowie’nin Ziggy Stardust adlı ikonik alter egosunun doğumunu ve gelişimini de konu edinecek. Flynn’e Marc Maron ve Jena Malone gibi isimler eşlik ediyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Tribeca Film Festivali’nin dijital gösterimleri aracılığıyla sınırlı sayıda izleyiciye ulaşan Stardust, böylece ilk fiziki gösterimini Roma’da gerçekleştirmiş olacak. Festivalin ardından da salonlardaki ticari yolculuğu başlayacak. 25 Kasım’da ABD’de vizyona girdikten sonra İtalya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Hong Kong ve Hindistan gibi birçok ülkenin sinemalarına konuk olacak filmin Türkiye’de ne zaman gösterime gireceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.