Şu An Okunan
Denis Villenueve’ün Yeni Projesi Belli Oldu

Denis Villenueve’ün Yeni Projesi Belli Oldu

HBO, Jo Nesbø’nun ‘The Son’ romanından uyarlayacağı projenin başına son yılların en başarılı yönetmenlerinden Denis Villeneuve’ü getiriyor. Jake Gyllenhaal’un hem başrolünü hem de yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizi, oyuncunun ilk televizyon işi niteliğinde.

Son dönemde Dune filmiyle gündemde olan Denis Villeneuve’ün bir sonraki projesinin ne olacağı da belli oldu. Villeneuve, Norveçli romancı Jo Nesbø’nun 2014 yılında yayımlanan popüler romanı ‘The Son’ı HBO için televizyona uyarlayacak. Geçmişiyle ilgili bazı gerçekleri öğrenen bir mahkûmun intikam öyküsünü merkeze alan hikâyenin ana karakteri Sonny Lofthus’u ise Jake Gyllenhaal canlandıracak. Projede aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak da görev alacak Gyllenhaal’un romanı okuduktan sonra uyarlama için Villeneuve’e teklif götürdüğü ve yönetmenin teklifi hemen kabul ettiği iddia ediliyor. Dizinin tüm bölümlerini yönetecek ve yürütücü yapımcıları arasında yer alacak Villeneuve, daha önce Tutsak (Prisoners, 2013) ve Düşman (Enemy, 2013) filmlerinde de Gyllenhaal’la çalışmıştı.

Başta film olarak planlanan ancak sonradan mini dizi formatına dönüştürülen ‘The Son’ın yazar ekibinde, Westworld (2016-) dizisinin yaratıcılarından Jonathan Nolan ve Lisa Joy da yer alıyor.

Villeneuve’ün yıllardır merakla beklenen ‘Dune’ uyarlamasının vizyon tarihi ise pandemi koşulları nedeniyle ertelenmiş durumda. Projenin sır gibi saklanan detaylarından bir kısmı yayınlanan ilk fragman ve görseller sonrasında açığa çıkmıştı. Filmin 1 Ekim 2021 tarihinde ABD’de vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.