Şu An Okunan
Sebastián Lelio’nun Yeni Filminde Scarlett Johansson Başrolde

Sebastián Lelio’nun Yeni Filminde Scarlett Johansson Başrolde

Şilili yönetmen Sebastián Lelio’nun A24 ve Apple ortaklığında çekilecek yeni projesi ‘Bride’ın başrolünde Scarlett Johansson yer alacak. Filmde ‘Frankenstein’ romanının yan öykülerinden birini oluşturan ‘Frankenstein’ın Gelini’ karakteri modern zamanlara uyarlanacak.

Dünya prömiyerini Berlinale’nin ana yarışmasında yapan Gloria (2013) ve 90. Akademi Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar kazanan Muhteşem Kadın (Una Mujer Fantástica, 2017) filmleriyle tanınan Şilili yönetmen Sebastián Lelio, yeni filminde Frankenstein anlatısının yan karakterlerinden Frankenstein’ın Gelini’ni modern zamanlara uyarlayacak. Filmin başrolünde Scarlett Johansson yer alırken senaryoyu ise Lelio, Lauren Schuker Blum ve Rebecca Angelo’yla birlikte kaleme alacak. Johansson, aynı zamanda filmin yapımcılarından birisi olarak görev alacak.

Frankenstein’ın Gelini (1935)

Mary Shelley’nin 1818 tarihli romanı ‘Frankestein’ın yan karakterlerinden birisi olan Frankenstein’ın Gelini, daha önce pek çok kez sinemaya uyarlanmıştı. Bunların başında da James Whale’in özgün romandan serbest biçimde uyarladığı Frankenstein’ın Gelini (Bride of Frankenstein, 1935) filmi geliyor. Yakın zamanda Universal Pictures, bu filmin yeniden çevrimi için girişimlerde bulunmuş ve başrol için Angelina Jolie ile anlaşmıştı. Çeşitli sebeplerle bir türlü hayata geçirilemeyen filmin belirsizliği sürse de projenin telif hakları hâlen Universal’ın elinde bulunuyor. Lelio’nun Apple ve A24 ortaklığıyla gerçekleştireceği ‘Bride’ filminin ise hikâyeyi modern zamanlara taşıyan serbest bir uyarlama olması bekleniyor. Açıklanan detaylara göre filmde ideal bir eş olarak üretilen karakterin, yaratıcısını ve kendine biçilen rolü reddedişi konu edilecek.

Kaynak: Hollywood Reporter

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.