Şu An Okunan
El Deseo Gururla Sunar: Madres Paralelas

El Deseo Gururla Sunar: Madres Paralelas

Pedro Almodóvar ve Penélope Cruz ikilisini yeniden bir araya getirecek olan proje ‘Madres Paralelas’ (Paralel Anneler) usta yönetmene göre “annelik üzerine bir Don Kişot hikâyesi”.

Cem Hakimoğlu

Son olarak geçtiğimiz sene Acı ve Zafer (Dolor y Gloria, 2019) ile adından başarıyla söz ettiren, kendini ve sinemasını tüm yönleriyle ele alırken, filmografisinin yıldızı en parlak işlerinden birine de imzasını atan Pedro Almodóvar, 2020’nin ilk aylarında vermiş olduğu bir söyleşide yola bazı İngilizce projelerle devam edeceğini açıklamıştı. Bu karar yönetmen için bir ilk olma özelliğinde, zira kendisinin bugüne kadarki tüm filmleri İspanyolcaydı.

Bu İngilizce projelerden birincisi; başrolünde Tilda Swinton’ın yer aldığı, Jean Cocteau’nun tek kişilik ‘La Voix humaine’ oyununun bir kısa film uyarlaması. Aynı oyuna daha önce Tutku Kanunu’nda (La ley del deseo, 1987) da yer vermiş olan Almodóvar, filmin çekimlerine bir ay içinde başlayacak. Yönetmenin bahsettiği ikinci projesi ise, Amerikalı yazar Lucia Berlin’in hazırladığı ‘A Manual for Cleaning Women’ (Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı) adlı öykü derlemesinin bir sinema adaptasyonu olacaktı. Ancak bu projenin önüne, yönetmenin karantina günlerinde yazmayı tamamlamış olduğu ‘Madres Paralelas’ geçmiş durumda.

2021’in başında prodüksiyonuna başlanacak film, odağına aynı gün içinde doğum yapan iki anneyi alacak. Madrid’de geçecek filmin başrollerinden birini, yönetmenin gedikli oyuncularından Penélope Cruz üstlenecek. Almodóvar’ın dünyasında ilk kez -rolü her ne kadar küçük olsa da- Çıplak Ten (Carné Tremula, 1997) ile boy gösteren Cruz, daha sonra yönetmenin birçok filminde rol almış; Dönüş (Volver, 2006) ile de Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne adaylık kazanan ilk İspanyol aktris olmuştu. Almodóvar’ın spesifik olarak kendisi için yazmış olduğu bu rol hakkında El Pais gazetesine konuşan Penelope Cruz, film için de “yeni bebek sahibi olan kadınların dünyasını irdeleyecek” açıklamasını yaptı.

Senaryosu her ne kadar yönetmenin karantina günleriyle birlikte son hâlini almış olsa da Almodóvar filme dair ilk sinyalleri 2011 yılında vermiş, bu projesinin annelik üzerine bir Don Kişot hikâyesi olacağından bahsetmişti.

Penélope Cruz’a yönetmenin Antoino Banderas, Carmen Maura ve Marisa Paredes gibi diğer gedikli oyuncularının eşlik edip etmeyeceği merak konusu; Cate Blanchett’in de bu projeyle yakından ilgilendiği, hatta karantina sürecinde İspanyolca öğrenmeye başladığı da dedikodular arasında. Filmin 2021’in sonunda salonlara konuk olması bekleniyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.