Şu An Okunan
Elliot Page Trans Birey Olduğunu Açıkladı

Elliot Page Trans Birey Olduğunu Açıkladı

Kanadalı yıldız oyuncu Elliot Page, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla trans birey olduğunu duyurdu.

X-Men: Son Direniş’teki (X-Men: The Last Stand, 2006) ve Christopher Nolan imzalı Başlangıç’taki (Inception, 2010) rolleriyle tanınan, Jason Reitman’ın yönettiği Juno’daki (2007) rolüyle Oscar’a aday gösterilen ve son olarak The Umbrella Academy dizisinde Vanya Hargreeves karakterini canlandıran Elliot Page, sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir açık mektupla trans bir birey olduğunu açıkladı. Çok mutlu olduğunu dile getirirken trans topluluğuna yönelik şiddete ve nefrete de dikkat çeken Page’in mektubunun tamamı şöyle:

Merhaba dostlar, trans olduğumu, bundan böyle erkek şahıs zamirini kullanacağımı ve adımın Elliot olduğunu paylaşmak istiyorum sizlerle. Bunu yazabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Burada olduğum için. Hayatımda bu noktaya gelebildiğim için.

Bu yolculuk boyunca beni destekleyen inanılmaz insanlara sonsuz şükran duyuyorum. Kendimi nihayet hakiki benliğimi gerçekleştirecek kadar sevmenin ne kadar olağanüstü bir duygu olduğunu sözlere dökmek çok zor. Trans topluluğu içindeki pek çok kişi bana sonsuz ilham verdi. Dünyayı daha kapsayıcı ve şefkatli bir yer kılmak adına ortaya koyduğunuz cesaret, cömertlik ve sürekli çaba için teşekkürler. Size elimden gelen tüm desteği vereceğim ve daha sevgi dolu, eşitlikçi bir toplum uğruna mücadele etmeyi sürdüreceğim.

Öte yandan sizden sabır da talep ediyorum. Mutluluğum gerçek olduğu kadar kırılgan da. İşin doğrusu, şu anda her ne kadar derin bir mutluluk hissetsem ve ayrıcalıklarımın farkında olsam da, aynı zamanda korkuyorum. Saldırganlıktan, nefretten, “şakalardan” ve şiddetten korkuyorum. Yanlış anlaşılmasın, benim için bir kutlama olan bu mutlu ânın keyfini kaçırmaya çalışmıyorum ama genel çerçeveyi de görmezden gelemeyiz. İstatistikler çok çarpıcı. Trans bireylere yönelen son derece yaygın, sinsi ve acımasız ayrımcılık, dehşet verici sonuçlara yol açıyor. Sırf 2020’de en az kırk trans bireyin öldürüldüğü biliniyor, bunların büyük çoğunluğu da siyah ya da Latin Amerika asıllı trans kadınlar. Trans sağlık hizmetlerini yasadışı kılmaya ve var olma hakkımızı elimizden almaya çalışan siyasi liderlere, konumlarını ve muazzam güçlerini kullanarak trans topluluğuna kin kusmayı sürdürenlere söylüyorum: Ellerinizde kan var. Alçakça, aşağılayıcı bir öfkeyi üzerimize salıyorsunuz ve bunun tüm yükü trans topluluğunun omuzlarına biniyor. Trans yetişkinlerin yüzde 40’ı intihar girişiminde bulunduğunu bildiriyor. Artık yeter. “İptal edildiğiniz” filan yok, insanlara zarar veriyorsunuz. Ben de o insanlardan biriyim ve saldırılarınız karşısında sessiz kalmayacağız.

Trans olduğum için çok mutluyum. Kuir olduğum için de çok mutluyum. Ve benliğime daha sıkı sarıldıkça daha fazla hayal kuruyorum, yüreğim büyüyor, gelişiyorum. Her gün tacizle, kendinden nefret etmeyle, istismarla ve şiddet tehdidiyle mücadele eden tüm trans bireylere sesleniyorum: Sizi görüyorum, sizi seviyorum ve bu dünyayı iyileştirmek için elimden ne geliyorsa yapacağım.

Bunu okuduğunuz için teşekkürler,

Sevgilerimle,

Elliot


Çeviri: Berke Göl

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.