Şu An Okunan
Endişeye Sabotaj: Beastie Boys Belgeselinden İlk Fragman

Endişeye Sabotaj: Beastie Boys Belgeselinden İlk Fragman

Spike Jonze’un Aşk’tan bu yana ilk sinema filmi olan Beastie Boys Story, “birbirlerine ve dünyaya ilham vermiş üç arkadaş”ın kırk yıllık serüvenini anlatıyor. Belgesel 24 Nisan’da Apple TV+’da.

Apple TV+, Beastie Boys belgeseli Beastie Boys Story’den ilk fragmanı yayınladı. Film aslında dünya prömiyerini bugünlerde gerçekleşmesi planlanan SXSW Festival’da yapacaktı ama, neredeyse tüm etkinlikler gibi SXSW de iptal edildiği için belgesel ilk olarak (bir değişiklik olmazsa) 2 Nisan’da sayılı IMAX sinemasında, 24 Nisan’dan itibaren ise Apple TV+’da seyirciyle buluşacak.

‘Sabotage’ başta olmak üzere çok sayıda unutulmaz Beastie Boys video’suna imza atan Spike Jonze’un yönettiği belgesel, grup üyeleri Mike Diamond (Mike D) ve Adam Horovitz’in (Ad-Rock) çok satan kitabı Beastie Boys Book’a (2018) dayanıyor. 2012’de solistleri Adam Yauch’u kaybeden grubun 2019’da Jonze ile birlikte sahneye koydukları bir canlı performansın üç farklı gecesinden görüntüler, belgeselin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu görüntülerle karşılaşmak, konserleri daima müthiş bir coşkuyla geçen ve 2007’de de İstanbul’da unutulmaz bir konser veren grubun hayranları için büyük bir heyecan vesilesi.

“Rapçi olmayı çok fena istiyorduk…”

Fragmana bakılırsa, grubun yaşam enerjisi, isyan, mizah ve yaratıcılıkla dolu dünyası, belgesele ziyadesiyle yansımış durumda. Ayrıca birçok içten açıklamayla karşılacağımıza da şüphe yok. New Yorklu Yahudi ailelerden gelen beyaz çocuklar olarak hip hop piyasasına girmeye çalıştıkları dönemi, Horovitz şöyle anlatıyor: “Rapçi olmayı çok fena istiyorduk… Ama en iyi ihtimalle ortalamaydık.” Ve o esnada, Beastie Boy’ların ‘sivilceli yeniyetme’ günlerinden kalma, epey beceriksiz rap performansları geliyor ekrana… O yeniyetmeler, zaman içinde hip hop’a punk ruhunu, kısmen caz ve funk’ı katarak tamamen kendine özgü bir tarzla milyonlarca gencin favorileri arasına girdi.

Apple TV+, Aşk’tan (Her, 2013) bu yana Jonze’un ilk sinema filmi olan Beastie Boys Story’yi şöyle tanıtmış: “Birbirlerine ve dünyaya ilham vermiş üç arkadaşın hikâyesi.”

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.