Şu An Okunan
FIPRESCI’nin Seçimi Roma

FIPRESCI’nin Seçimi Roma

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI), 2019 büyük ödülünü Alfonso Cuarón imzalı Roma’ya verdi.

FIPRESCI her yıl yaz sonunda, dünya prömiyerini bir önceki yılın Temmuz ayından itibaren yapmış filmler arasından bir seçim yapıyor ve yılın en iyi filmini belirliyor. FIPRESCI’nin ‘büyük ödül’ünün (Grand Prix) bu yılki sahibi ise, geçtiğimiz yılın en başarılı filmlerinden Roma oldu.

Dünya çapında 618 eleştirmen ve gazetecinin oy kullandığı bu yılki seçimlerde Alfonso Cuarón imzalı Roma dışındaki üç finalist Yorgos Lanthimos’ın dönem filmi Sarayın Gözdesi (The Favourite), Pedro Almodóvar’ın otobiyografik öğeler taşıyan ve Cannes’da beğeniyle karşılanan son filmi Acı ve Zafer (Dolor y Gloria) ve Bong Joon-ho’nun Altın Palmiye ödüllü Parazit’iydi (Gisaengchung).

Prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan ödülüyle dönen Roma, daha sonra Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar kazanmış ve Akademi Ödüllerinde Alfonso Cuarón’a ayrıca En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini getirmişti. FIPRESCI’nin büyük ödülü Meksikalı yönetmene 20 Eylül’de, 67. San Sebastián Film Festivali’nin açılış töreninde takdim edilecek.


Roma, Altyazı yazarlarının seçtiği 2018’in En İyi 10 Filmi listesinde üçüncü sıradaydı. 2018’in En İyileri dosyamızdaki Roma yazısını okumak için tıklayın.

 

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.