Şu An Okunan
İzmir’in Simgeleşmiş Salonu Karaca Sineması’ndan Kötü Haber

İzmir’in Simgeleşmiş Salonu Karaca Sineması’ndan Kötü Haber

İzmir’de AVM zincirleri dışında film izlenebilecek nadir salonlardan olan Karaca Sineması, salgın döneminde, benzer bir modele sahip olan Beyoğlu ve Kadıköy sinemaları gibi bir yardım kampanyası başlatmıştı. Sinemanın Instagram hesabından 10 Haziran’da yapılan bir paylaşım, kampanyanın durdurulduğunu ve sinemanın kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

İzmir Alsancak’ta yer alan ve İzmirlilerin gişe filmleri dışındaki yapımlara ulaşabildiği nadir salonlardan olan Karaca Sineması, pek çok bağımsız sinema salonunun izinden giderek, salgın sürecindeki masrafları karşılamak adına destek çağrısında bulunmuştu. Toplanan parayla, 1 Temmuz’da yeniden açılacak sinema salonunda sağlık kriterlerine uyabilmek amacıyla bir renovasyona gidilecekti. Sinemanın yoğun ilgi gören kampanyası, mal sahibi Karaca Otel’in bu yardım kampanyasını kendi imajını zedeleyen bir hamle olarak görerek durdurmasıyla sonuçlandı. Kampanyaya katılanlara, ödedikleri miktarın iade edileceği duyuruldu.

FilmLoverss’ın haberine göre, yıllardır salonun ayakta kalması için çabalayan işletmeci Serdar Arslan, “salgın sürecinde sağlıklı hizmet veremeyeceği”ni dile getirerek sinema işletmeciliğini bıraktığını açıkladı. Bu durumda, Rexx ve Atlas gibi simgeleşmiş sinemaların ardından, bu kez de İzmir’in simge sinemalarından birinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylemek mümkün.

Karaca Sineması’nda yaşanan krizin çözülememesi durumunda, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı DESEM ve Fransız Kültür Merkezi salonları dışında bağımsız yapımların izlenebildiği, AVM’lerin içinde yer almayan bir salon bulmak imkânsız hâle gelebilir.

Güncelleme (11 Haziran 2020): Yönetmen Kıvanç Sezer, Twitter hesabın yaptığı paylaşımda, Karaca Sineması ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözüldüğünü ve İzmirlilerin Karaca Sineması’nda film izlemeye devam edeceklerini söyledi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.