Şu An Okunan
Jane Fonda Gözaltına Alındı

Jane Fonda Gözaltına Alındı

ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlenen iklim değişikliği protestosuna katılan ünlü oyuncu Jane Fonda, bir grup eylemciyle birlikte gözaltına alındı.

Washington DC’de geçtiğimiz cuma günü düzenlenen iklim değişikliği karşıtı eyleme katılan ünlü oyuncu Jane Fonda, on beş kişiyle birlikte izinsiz gösteri düzenlemek gerekçesiyle gözaltına alındı. Eylemde bir konuşma da yapan seksen bir yaşındaki Fonda, iklim değişikliğine dikkat çekmenin yanı sıra Greta Thunberg gibi genç iklim aktivistleriyle dayanışma içinde olduğunu göstermek istediğini söyledi. Eylem sırasında gözaltına alınanlar arasında, Fonda’nın on beş yaşındaki torunu Vasser da vardı.

70’li yıllardan bu yana savaş karşıtı ve çevreci tutumuyla tanınan Jane Fonda, iki Oscar ödülünden birini Hal Ashby’nin Vietnam Savaşı karşıtı filmi Eve Dönüş’le (Coming Home, 1979) kazanmıştı. Gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakılan Fonda, torununun eylem sırasındaki fotoğrafının altına “Vasser gözaltına alınıyor… ilk seferi”, kendi fotoğrafının altına da “gözaltına alınıyorum… ilk seferim değil” yazarak bir paylaşım yaptı. Usta oyuncu, her cuma düzenlenmesi planlanan eylemlere katılmaya devam edeceğini de ekledi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.