Şu An Okunan
Joel Coen’den Bir Macbeth Uyarlaması: The Tragedy of Macbeth

Joel Coen’den Bir Macbeth Uyarlaması: The Tragedy of Macbeth

2021’de gösterime girmesi beklenen ‘The Tragedy of Macbeth’, Denzel Washington ve Frances McDormand’ı bir araya getirecek.

Son olarak kardeşi Ethan’la birlikte The Ballad of Buster Scruggs’a (2018) imza atan Joel Coen’in, Shakespeare klasiği Macbeth’i beyazperdeye uyarlayacağı bir süredir konuşuluyordu. Yönetmen geçtiğimiz Nisan ayında katıldığı bir canlı yayında projeyle ilgili ilk bilgileri paylaşmış, fikrin ortaya çıkış sürecinden ve metinle kuracağı temastan bahsetmişti.

‘The Tragedy of Macbeth’e dair yeni detaylar bu kez Fargo’dan (1996) beri Coen Kardeşler’le çalışan ünlü kostüm tasarımcısı Mary Zophres’ten geldi. Roger Deakins ve James Deakins’in hazırladığı ‘Team Deakins’ adlı podcast yayınına katılan Zophres, filmin kostüm tasarımından kendisinin sorumlu olduğunu açıkladı. Zophres ayrıca filmin siyah-beyaz çekildiğini, görüntü yönetiminin de Bruno Delbonnel’a emanet edildiğini aktardı. Delbonnel daha önce Sen Şarkılarını Söyle (Inside Llewyn Davis, 2013) ve The Ballad of Buster Scruggs’ta Coen Kardeşler’le çalışmış, her iki filmin de görüntü yönetmenliğini üstlenmişti.

The Ballad of Buster Scruggs

Denzel Washington ve Frances McDormand’ın başrolleri paylaşacağı ‘The Tragedy of Macbeth’te iki oyuncuya Brendan Gleeson, Corey Hawkins, Moses Ingram, Harry Melling ve Ralp Ineson gibi isimler eşlik edecek. A24’un dağıtımcılığını üstlendiği filmin gösterim tarihi belirsizliğini korurken, tahminler ‘The Tragedy of Macbeth’in bu yılın sonlarına doğru izleyiciyle buluşacağı yönünde.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.