Şu An Okunan
“Joker’in Evrenindeki Bir Batman Neye Benzerdi?”

“Joker’in Evrenindeki Bir Batman Neye Benzerdi?”

Yönetmen Todd Phillips, Joker’in devam filminin gelip gelmeyeceğine ilişkin soruları yanıtladı.

Joker’in yönetmeni Todd Phillips, geçtiğimiz günlerde Variety’nin her yıl yaratıcı yönetmenlere takdim ettiği ödülü almak üzere katıldığı Palm Springs Uluslararası Film Festivali’nde, Joker’in devamının çekilmesi olasılığı üzerine konuştu. Phillips henüz ortada bir devam filmi projesi olmamasına rağmen, Joker’in Gotham kentinde geçecek bir Batman filmi görmek istediğini söyledi.

“Burada harika bir Gotham var. Buradaki Gotham’dan çıkacak olan Batman’in neye benzeyeceğini, nasıl ele alınacağını görmeyi isterdim,” diyen Phillips, bununla birlikte filmi yapacak kişinin kendisi olmayabileceğini ekledi: “Bu filmi yapacağımı söylemiyorum. Benim ilgimi çeken, bizim filmimizin dünyasına dahil edilirken ortaya nasıl bir Batman çıkacağı.”

Başlangıçta Phillips, Joker’in tek başına bir film olduğu ve filmin Robert Pattinson’un başrolünde yer alacağı The Batman filmiyle kesişmeyeceği konusunda kararlı görünüyordu. Ancak Warner Bros., geçen yılın sonlarında Phillips ve filmin ortak yazarı Scott Silver’la bir devam filmi için olası fikirleri keşfetmek amacıyla bir araya geldi. Phillips ve Joker’i başarıyla canlandıran Joaquin Phoenix’in ortak kaygısı, herhangi bir devam filminin Joker’in sanatsal standartlarını karşılayacak düzeyde olup olmayacağı.

Ayrıca Joker, yaş sınırlaması getirilmiş filmler arasında 1 milyar doları aşkın hasılat getiren ilk film olmuştu. Tüm bu muazzam başarıya rağmen, Phillips kendisinin de Phoenix’in de filmin böyle bir sükse yaratacağını beklemediklerini söyledi. Phillips bu durumu “Dürüst olmak gerekirse, bunun böyle olabileceğini bilmiyorduk. Joaquin de ben de ‘Kariyerlerimizi sona erdirecek bir şey yapmayalım yeter’ diyorduk. Filmin gerçekten de iyi olduğuna dair bir düşüncemiz yoktu. Film bizi bir şekilde körleştirmişti, tuhaf bir tecrübeydi,” diyerek açıkladı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.