Şu An Okunan
Lynne Ramsay’den Yeni Stephen King Uyarlaması

Lynne Ramsay’den Yeni Stephen King Uyarlaması

Lynne Ramsay, Stephen King’in ‘Tom Gordon’a Âşık Olan Kız’ (The Girl Who Loved Tom Gordon) romanının sinema uyarlaması için yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin, 2011) ve Hiçbir Zaman Burada Değildin (You Were Never Really Here, 2017) gibi filmleriyle geniş bir hayran kitlesi edinen, son yılların en başarılı yönetmenlerinden Lynne Ramsay; Stephen King’in ‘Tom Gordon’a Âşık Olan Kız’ roman uyarlaması için kamera arkasına geçecek. Yönetmen en son 2019 yılında Brigitte isimli bir kısa belgesele imza atmış ve geçtiğimiz mart ayında Margaret Atwood’un hikâyesinden uyarlanacak bir proje için çalıştığını duyurmuştu.

Filmografisi boyunca yönetmenliği kadar senaristliğini de ispat etmiş olan Ramsay, filmin senaryosunu da kaleme alacak. Ramsay, önümüzdeki yıl çekimlerine başlanacak yeni projenin senaryosu için bu sene izleyicilerle buluşan Netflix yapımı I Am Not Okay with This’in (2020) yapımcılarından Christy Hall ile beraber çalışacak.

Stephen King’in 1999 yılında yayımlanan romanı, dokuz yaşındaki Trisha McFarland’ın hikâyesine odaklanıyor. Filmin olay örgüsü ise şu şekilde:

“Annesi ve erkek kardeşiyle yürüyüşe çıkan Trisha, ormanda kaybolur. Küçük kızın orman içinde umutla takip ettiği dere ve taraftarı olduğu beyzbol takımı Red Sox’ın maçlarını dinlediği walkman’i dışında hiçbir şeyi yoktur. Bir süre sonra hayranı olduğu Tom Gordon ile ilgili ‘kurtarıcı’ hayalleri kurmaya başlayan küçük kız, takip edildiği hissiyle mücadele etmek zorunda kalacak ve ormandan kurtulmaya çalışacaktır.”

Stephen King’in psikolojik gerilim türünde şekillendirdiği romanının, Lynne Ramsay’nin gerilimli atmosferler kurma konusundaki başarısıyla nasıl bir uyum sağlayacağı heyecanla bekleniyor. Yıllar yılı külliyatıyla sinemayı besleyen ve kimi zaman uyarlamalarına ‘itiraz’ etmekten çekinmeyen King’in, Ramsay’i nasıl değerlendireceği ise şimdiden merak konusu.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.