Şu An Okunan
Paul Schrader’dan Tecrite İsyan

Paul Schrader’dan Tecrite İsyan

Çekimlerinin tamamlanmasına yalnızca beş gün kalan The Card Counter’ın setinin salgın sebebiyle durdurulmasına isyan eden usta sinemacı, “yaşlı ve astım hastası” olarak, “iş üzerinde ölmeyi” yeğleyeceğini söyledi.

Taksi Şoförü (Taxi Driver, 1976), Kızgın Boğa (Raging Bull, 1980) ve The Last Temptation of Christ’ın (1988) senaristi, Manken (American Gigolo, 1980) ve Light Sleeper (1992) filmlerinin yönetmeni yetmiş üç yaşındaki Paul Schrader, gündemle ilgili düşüncelerini Facebook’ta dile getirdi.

Schrader gönderisinde; senaryosunu da kendi yazdığı ve Mississippi’de devam eden çekimlerinin tamamlanmasına yalnızca beş gün kalan The Card Counter’ın setinin, bir figüranda Corona virüsü olduğunun tespit edilmesi üzerine yapımcılar tarafından durdurulduğundan bahsetti. Bu duyurusuna ek olarak da: “Ben, cehennem ateşinde bile o işi tamamlamak üzere kamera arkasına geçerdim. Yaşlı ve astım hastasıyım, iş üzerinde ölmekten daha iyi bir ölüm biçimi ne olabilir ki…” açıklamasını yaptı.

The Card Counter’da başroldeki Oscar Isaac’in, William Tell adında profesyonel bir kumarbaz olarak genç bir kumarhane çalışanından intikam alışı konu ediniliyordu. Willem Dafoe, Tye Sheridan ve Tiffany Haddish de filmin kadrosunda yer alan oyuncular arasındaydı.

Kaynak: The Guardian

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.