Şu An Okunan
Penceredeki Kadın’a İlk Bakış

Penceredeki Kadın’a İlk Bakış

Joe Wright’ın yönettiği, Amy Adams’ın agorafobik bir kadını canlandırdığı gerilim Penceredeki Kadın’ın fragmanı yayında.

Usta oyuncu Gary Oldman’a Oscar ödülü kazandıran En Karanlık Saat’in (Darkest Hour, 2017) yönetmeni Joe Wright, bugüne dek Aşk ve Gurur (Pride & Prejudice, 2005), Kefaret (2007), Anna Karenina (2012) gibi birçok başarılı edebiyat uyarlamasına imza attı. Wright şimdilerde yine bir roman uyarlaması olan yeni projesi Penceredeki Kadın’ın (The Woman in the Window, 2020) post-prodüksiyon süreciyle meşgul. Filmin başrolünde Şüphe (Doubt, 2008), Düzenbaz (American Hustle, 2013) ve Vice (2018) dahil altı filmle Oscar’a aday olan Amy Adams var. Adams filmde New York’ta yalnız yaşayan, agorafobi (açık alan korkusu) sahibi bir kadın olan Anna Fox’a hayat veriyor. Gününün çoğunu evde geçiren Anna, karşı dairesine yeni taşınan bir aileyi gözetlerken şiddet içeren olaylara tanıklık ediyor ve etrafındakilere bunun gerçekliğini kanıtlamak için mücadeleye girişiyor.

Adams’a yan rollerde Julianne Moore, Gary Oldman, Jennifer Jason Leigh, Anthony Mackie, Brian Tyree Henry ve Wyatt Russell eşlik ediyor. Filmin senaryosunda ise The Post (2017) ve Uğur Böceği (Lady Bird, 2017) dahil çok sayıda filmde yan rollerde yer alan, ‘Killer Joe’ ve Pulitzer ödüllü ‘August: Osage County’nin oyunlarının yazarı Tracy Letts’in imzası var. Penceredeki Kadın 15 Mayıs 2020’de sinemalarda olacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.