Şu An Okunan
Peter Jackson İmzalı The Beatles Belgeselinden İlk Görüntüler

Peter Jackson İmzalı The Beatles Belgeselinden İlk Görüntüler

The Beatles’ın son dönemini mercek altına alacak Peter Jackson imzalı belgeselden beş dakikalık bir video paylaşıldı.

Son olarak They Shall Not Grow Old (2018) adlı belgeselle izleyiciyle buluşan Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson’ın bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü yeni The Beatles belgeselinden bir tanıtım videosu yayınlandı. ‘The Beatles: Get Back’ başlığını taşıyacak belgesel, efsanevi grubun son albümleri olan 1970 tarihli ‘Let It Be’nin kayıt sürecine ve grubun son günlerine odaklanıyor. Jackson, filmde Michael Lindsay-Hogg’un albümle aynı adı taşıyan belgeseli için çekilmiş ancak daha önce yayınlanmamış elli altı saatlik bir görüntü arşivinden faydalanıyor. Grubun son dönemiyle ilgili genel kanının aksine grup üyeleri arasındaki ilişkilerin pozitif tarafına odaklanması beklenen ‘The Beatles: Get Back’i tanıtan videoda yönetmenle prodüksiyon süreci üzerine yapılmış bir röportaja ve arşivden görüntülere yer veriliyor.

Peter Jackson’ın belirttiğine göre yayınlanan bu beş dakikalık video filmin fragmanı ya da içinden alınmış bir sekans değil. Yönetmen video için, “Bu parça, elli altı saatlik görüntüleri kurgularken yaşadıklarımızı özetler nitelikte, yapmaya çalıştığımız filmin ruhunu da yansıtıyor,” ifadelerini kullanıyor. Jackson, hazırlıkları süren belgeselin dünyasından ipuçları barındıran videonun bu zor zamanlarda izleyenlerin yüzünde bir gülümseme bırakmasını umduğunu söylüyor.

Şu sıralar kurgu aşamasında olan ‘The Beatles: Get Back’in 27 Ağustos 2021’e kadar tamamlanması, ardından da seçili sinemalarla birlikte Disney+’ta yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.