Şu An Okunan
Rian Johnson’dan Agatha Christie Usulü Polisiye

Rian Johnson’dan Agatha Christie Usulü Polisiye

Polisiye edebiyatın önde gelen yazarlarından Agatha Christie’nin eserlerinden ilham alan Knives Out, dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirdi.

Prömiyerini geçtiğimiz günlerde Toronto Film Festivali’nde yapan Knives Out’un yönetmenliğini, son olarak Star Wars: Son Jedi’ı (Star Wars: The Last Jedi, 2017) çeken Rian Johnson üstleniyor. Seksen beşinci doğum gününde evinde ölü bulunan polisiye yazarı Harlan Thrombey’nin ailesiyle ilgili başlatılan soruşturmaya odaklanan film, ilk gösteriminde olumlu eleştirilerle karşılandı. Tüm karakterlerin bir şekilde şüpheli durumuna düştüğü klasik bir polisiye formülüne dayansa da Rian Johnson’ın filmde suç hikâyesi ile komedi arasında başarılı bir denge kurmayı başardığı söyleniyor.

Türkiye vizyon tarihi henüz belli olmayan Knives Out’un oyuncu kadrosunda Chris Evans, Michael Shannon, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis ve Daniel Craig gibi yıldızlar yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.