Şu An Okunan
Seslendirme Ustası Haldun Ergüvenç Hayatını Kaybetti

Seslendirme Ustası Haldun Ergüvenç Hayatını Kaybetti

Özellikle “Kadir Savun’un sesi” olarak tanınan tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Haldun Ergüvenç hayatını kaybetti.

Tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Haldun Ergüvenç hayata veda etti. Kendisi gibi seslendirme sanatçısı olan Kemal Ergüvenç’in yeğeni olan Haldun Ergüvenç sinema kariyerine 1970’li yıllarda başlamış, zamanla en çok Kadir Savun’un sesi olarak tanınmıştı. Osman F. Seden imzalı Batsın Bu Dünya’dan (1975) Lüfti Ö. Akad’ın TV için çektiği Diyet’e (1975), Türkan Şoray’ın yönettiği Bodrum Hâkimi’nden (1976) Orhan Aksoy’un Dila Hanım’ına (1977) birçok filmde Kadir Savun’u seslendiren Ergüvenç, ayrıca 70’li ve 80’li yıllar boyunca sayısız yapımda Erol Taş, Hulusi Kentmen, Bilal İnci, Nubar Terziyan, Reha Yurdakul, Süleyman Turan gibi Yeşilçam ustalarının da dublajını yapmıştı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan yapılan açıklamada Haldun Ergüvenç anısına 1 Ağustos Perşembe saat 14:30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenleneceği ve sanatçının cenazesinin Şişli Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.