Şu An Okunan
Viggo Mortensen İlk Kez Yönetmen Koltuğunda

Viggo Mortensen İlk Kez Yönetmen Koltuğunda

Ünlü oyuncunun yazıp yönettiği ve başrollerden birini üstlendiği Falling, dünya prömiyerini Sundance’te yapacak. Muhafazakâr bir baba ile eşcinsel oğlunun öyküsünü anlatan filmde David Cronenberg’in de küçük bir rolü var.

Son olarak En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildiği Yeşil Rehber (Green Book, 2018) ile izleyici karşısına çıkan Viggo Mortensen, ilk kez bir filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Aktörün senaryosunu da yazdığı, dünya prömiyerini 31 Ocak Cuma günü Sundance Film Festivali’nde yapacak Falling, muhafazakâr bir babanın, California’da eşi ve evlat edindikleri kızlarıyla yaşayan eşcinsel oğlu John’un yanına taşınmasının ardından gelişen olayları konu ediniyor.

Filmde John karakterini Mortensen’ın kendisi, baba Willis’i Yok Edici (The Terminator, 1984), Aliens (1986), Near Dark (1987) ve Zor Hedef (Hard Target, 1993) dahil birçok filmdeki kültleşmiş performanslarıyla tanınan ünlü karakter oyuncusu Lance Henriksen, John’un eşi olan Eric’i ise daha önce House of Cards (2013-2018) dizisinde rol almış Terry Chen canlandırıyor. Mortensen’ı Şiddetin Tarihçesi (A History of Violence, 2005), Şark Vaatleri (Eastern Promises, 2007) ve Tehlikeli İlişki’de (A Dangerous Method, 2011) yöneten David Cronenberg ise, Falling’de bir proktolog rolünü üstlenmiş durumda.

Film üzerine Deadline’a verdiği söyleşide Mortensen, bir aile draması çekme fikrinin annesi öldüğünde ortaya çıktığını, annesinin daha önceden yazmış olduğu bir kısa hikâyeye yeniden göz attığında, bundan bir film çıkabileceğini düşündüğünü ve filmi şekillendirmeye başladığını belirterek, “Filmin senaryosunu yazarken, ülkede gerçekten o sıralarda neler olduğunu düşünüyordum. Bir nefret söylemiyle nasıl başa çıkılacağını; sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen, dediklerinizi dinleme zahmetinde bile bulunmayan biriyle nasıl mücadele edebileceğinizi anlamaya çalışıyordum,” diyor.

Filmin Avrupa prömiyerini ne zaman yapacağı ve Türkiye’de gösterime girip girmeyeceği ise henüz belli değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.