Şu An Okunan
Yönetmenler Birliği de “1917” Dedi

Yönetmenler Birliği de “1917” Dedi

2020 Amerika Yönetmenler Birliği (DGA) Ödülleri sahiplerini buldu. Sinema dalında En İyi Yönetmen ödülü, 1917 ile birçok ödül törenine damgasını vuran Sam Mendes’e verildi. Mendes, yüksek olasılıkla Oscar’ı da kucaklayan isim olacak.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Yapımcılar Birliği (PGA) ve Görüntü Yönetmenleri Birliği (ASC) ödüllerinde olduğu gibi, Amerika Yönetmenler Birliği (DGA) Ödülleri’nde de gecenin kazananı 1917 oldu. Sam Mendes’in meslektaşlarının oylarıyla En İyi Yönetmen seçildiği gecede, sinema alanında 1917 dışında Şeker Çocuk (Honey Boy) ve American Factory ödüllendirildi. Chernobyl, Watchmen ve Barry ise televizyon başlığı altındaki ödüllerin adresiydi. İlk Filmini Çekmiş En İyi Yönetmen ödülü, Hollywood yıldızı Shia LeBeouf’un kendi hayatından uyarladığı senaryoya dayanan filmi Şeker Çocuk ile Alma Har’el’e verildi.

DGA Ödülleri, daha önceki yıllarda Alfonso Cuarón, Guillermo del Toro, Damien Chazelle ve Alejandro G. Iñárritu gibi isimlere kazandırdığı ödüllerden de bilindiği üzere, Akademi Ödülleri’nin En İyi Yönetmen kategorisinin önemli bir habercisi. Dolayısıyla ödül sezonunun sonuna yaklaştığımız bugünlerde 1917’yle adından çokça söz ettiren Sam Mendes’in, Oscar yarışının da en iddialı adayı olduğunu söylemek mümkün.

2020 Amerikan Yönetmenler Birliği (DGA) Ödülleri’nde kazananlar şöyle:

Sinema

En İyi Yönetmen
Sam Mendes (1917)

İlk Filmini Çekmiş En İyi Yönetmen
Alma Har’el (Şeker Çocuk / Honey Boy)

En İyi Yönetmen (Belgesel)
Steven Bognar, Julia Reichert (American Factory)

Televizyon

En İyi Yönetmen (Dram)
Nicole Kassell (Watchmen – “It’s Summer and We’re Running Out of Ice”)

En İyi Yönetmen (Komedi)
Bill Hader (Barry – “ronny/lily”)

En İyi Yönetmen (TV Filmi veya Mini Dizi)
Johan Renck (Chernobyl

En İyi Yönetmen (Eğlence, Spor veya Haber Programı Özel)
James Burrows (All in the Family, The Jeffersons)
Andy Fisher (Live in Front of a Studio Audience)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.