Gülengül Altıntaş ile Online ‘Senaryo Yazımı’ Semineri
Konuşmacı: Gülengül Altıntaş
Seminer Başlangıcı: 4 Nisan Cumartesi
Seminer Süresi: 8 hafta (haftada 3 saat, toplam 24 saat)
Saatler: Cumartesi günleri 12:00-15:00 arası
Mecra: Kayıt yaptıranlara Zoom linki gönderilecektir.
Seminer Ücreti (Sadece Havale): 500 TL (tam), 300 TL (öğrenci ve öğretmen); 2 taksit imkanı. (IBAN Numarası aşağıdaki kayıt formu doldurulduktan sonra mail ile iletilecektir.)
İletişim: [email protected]
Bir fikir dramatik olarak nasıl geliştirilir, hikâyeye nasıl dönüşür? Kahraman kimdir, gerekli midir? Klasik sinema anlatısının esasları nelerdir: nasıl kurulur, nasıl bozulur? Senaryo yazımının aşamaları nelerdir; bu aşamalarda kaybolmamak için teknik bilgi ve becerilerini geliştirmek bir yazarın hayatını nasıl kurtarır? Bu seminer, çeşitli filmlerden seçilen örnekler üzerine yapılacak tartışmalar, konu anlatımlı dersler ve küçük yazma çalışmaları ile bu sorulara cevap aramak üzere tasarlandı. Seminer her seviyeden sinema severe açıktır.
1. HAFTA
İmge, temsil ve hikaye anlatıcılığı
2. HAFTA
Üç perdeli yapının esasları
3. HAFTA
Tema, Soru, Önerme
4. HAFTA
Karakter tasarımı: kahramanın yolculuğu ve kahraman çeşitleri
5. HAFTA
Arketipler: yan karakterler ve alt-olay örgülerini düzenlemek
6. HAFTA
Outline çalışması: sekans anlatımı
7. HAFTA
Sahne ve Diyalog Yazımı
8. HAFTA
Başka anlatılar: Doğu anlatı dairesi, çerçeve hikaye ve epizodik anlatım
Gülengül Altıntaş kimdir?
İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra, eğitimine UCLA Extention, Content Creation for Entertainment Media programında devam etti. Kısa film ve video çalışmaları çeşitli festivallerde gösterildi, ödüller aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Film Televizyon Yüksek Lisans Programında yüksek lisans eğitimini burslu olarak tamamladı. UCLA ve NYU Tisch School of Arts hocalarından senaryo dersleri aldı, Türkiye sinemasının usta yönetmenleriyle senaryo çalışmalarına katıldı. Şu anda Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans programında senaryo dersleri veriyor, senaryo danışmanlığı yapıyor ve Türkiye Sineması üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor.