Şu An Okunan
Institut français İstanbul’da Jean-Luc Godard Anısına Bir Hafta Sonu

Institut français İstanbul’da Jean-Luc Godard Anısına Bir Hafta Sonu

30 Eylül – 2 Ekim

13 Eylül’de hayata veda eden usta yönetmen Jean-Luc Godard, anısına hazırlanan özel bir seçkiyle Institut français İstanbul‘da hatırlanacak. Yeni Dalga akımının ve politik sinemanın en önemli isimlerinden Jean-Luc Godard’ı anma etkinliğinde Jean-Paul Belmondo’nun Anna Karina’yla başrolleri paylaştığı Çılgın Pierrot (Pierrot le Fou, 1965) ve Cannes’da Özel Altın Palmiye ödülü kazanan İmgeler ve Sözcükler (Le Livre d’image, 2018) gösterilecek. Godard’ın imzasını taşıyan filmlerin yanı sıra yönetmenin oyuncu Anne Wiazemsky’yle evliliğini merkeze alan Michel Hazanavicius imzalı Godard ve Ben (Le Redoutable, 2017) filmi de etkinlik kapsamında seyirciyle buluşacak. Seçkideki filmlerin tamamına Türkçe altyazı desteği sağlanacak.

Çılgın Pierrot

Godard’ı anma etkinliği 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Seçkideki filmlerden Çılgın Pierrot, Ekim ayında beşinci kez gerçekleştirilecek 212 Photography Istanbul kapsamında 14 Ekim’de de gösterilecek. Godard anısına düzenlenen etkinliğin gösterim programı ise şu şekilde:

  • Çılgın Pierrot / Pierrot le Fou – 30 Eylül Cuma, saat 18:00
  • Godard ve Ben /  Le Redoutable – 1 Ekim Cumartesi, saat 16:00
  • İmgeler ve Sözcükler / Le Livre d’image – 1 Ekim Cumartesi, saat 19:00
  • İmgeler ve Sözcükler / Le Livre d’image – 2 Ekim Pazar, saat 16:00
  • Godard ve Ben /  Le Redoutable – 2 Ekim Pazar, saat 19:00
  • Çılgın Pierrot / Pierrot le Fou – 14 Ekim Cuma, saat 19:00

Etkinlik biletleri Institut français İstanbul’da satışa sunuldu. Daha detaylı bilgi edinmek için Institut français Türkiye’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

ifturquie.org

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.