Şu An Okunan
11. Engelsiz Filmler Festivali’nin ‘Kaleydoskop’ Seçkisi Açıklandı

11. Engelsiz Filmler Festivali’nin ‘Kaleydoskop’ Seçkisi Açıklandı

11. Engelsiz Filmler Festivali’nin ‘Kaleydoskop’ seçkisinde yer alan filmler belli oldu. Dünya sinemasının son dönem dikkat çeken örneklerini bir araya getiren seçkide Hirokazu Koreeda’dan Ole Giæver’a yönetmenlerin filmleri yer alıyor.

Puruli Kültür Sanat tarafından bu sene 11’incisi düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali‘nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Daha önce festivalin Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmler duyurulmuş, bu sene programa eklenen ‘Parmak İzi’ adlı bölümde Ken Loach imzalı üç filminin gösterileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerdeyse festivalin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 75. yılına özel programına dâhil ettiği ‘İnsanlık Onuru’ bölümünden detaylar paylaşılmıştı. Son olarak festivalin ‘Kaleydoskop’ bölümünde yer alan filmler de belli oldu.

Uluslararası festivallerden ödülle dönmüş son dönemin dikkat çeken filmlerinden örnekleri bir araya getiren ‘Kaleydoskop’ bölümünde bu yıl dört film yer alıyor. Seçki dünya prömiyerini yaptığı Cannes’dan En İyi Senaryo ve Kuir Palmiye ödülleriyle dönen Hirokazu Koreeda imzalı Canavar (Kaibutsu), Göteborg, Tromsø, Amanda Awards gibi festivallerden çeşitli ödüller kazanan Ole Giæver imzalı Dereler Özgür Aksın (Ellos eatnu – La elva leve), İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma’da büyük ödül Altın Lale ve FIPRESCI dâhil dört ödüle layık bulunan Ayşe Polat imzalı Kör Noktada (Im Toten Winkel) ve dünya prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapan Aaron Rookus imzalı Hoşçakal Yabancı (Goodbye Stranger) adlı filmlerden oluşuyor.

20-26 Ekim’de Ankara’da, 4-5 Kasım’da ise Eskişehir’de seyirciyle buluşacak Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterimlere sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı seçenekleri sağlanıyor. Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler de erişilebilir olarak gerçekleştiriliyor.

11. Engelsiz Filmler Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.