Şu An Okunan
Altın Portakal’da Ulusal Yarışma Jürisi Başkanı Yeşim Ustaoğlu

Altın Portakal’da Ulusal Yarışma Jürisi Başkanı Yeşim Ustaoğlu

Yeşim Ustaoğlu

1-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu başkanlık edecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde festival dâhilinde tamamen edebiyat uyarlamalarına odaklanacak yeni bir senaryo yarışmasının düzenleneceği duyurulmuş, festivalin ulusal yarışmalarına ve festival kapsamında gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’a başvuruların başladığı da açıklanmıştı. Son olarak festivalin Ulusal Yarışma jürisine başkanlık edecek isim de belli oldu.

Bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Yarışması jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu üstleniyor. Ustaoğlu 1980’li yılların ortalarında kısa film çalışmalarıyla başlayıp günümüze kadar uzanan başarılı sinema kariyerinde pek çok ödüllü filme imza attı. Filmlerinde ülkenin farklı coğrafyaları ve farklı sınıfsal temsillerinden insan portrelerine, varoluş mücadelelerine ve benlik meselelerine yer veren Ustaoğlu 1994 yılında ilk uzun metraj filmi İz‘i çekti. Güneşe Yolculuk (1999), Pandora’nın Kutusu (2008), Araf (2012) ve Tereddüt (2016) gibi uzun metraj kurmaca filmlerde imzası olan Ustaoğlu’nun Karadeniz yaylalarındaki kadınların emek öykülerini anlattığı Sırtlarındaki Hayat (2004) adlı bir belgeseli de bulunuyor.

Tereddüt
Tereddüt

Festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalarına başvurular 4 Ağustos’ta sona erecek. Festivalle ilgili son gelişmelere ve detaylı bilgilere Altın Portakal’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.