Şu An Okunan
Altyazı’nın Yeni Özel Sayısı Çıktı!

Altyazı’nın Yeni Özel Sayısı Çıktı!

Altyazı Sinema Dergisi’nin yeni özel sayısı çıktı. Sinema tarihinden pek çok unutulmaz ânı bir araya getiren ‘Bir An: 70 Unutulmaz Film Sahnesi’ başlıklı sayıya Murat Palta da ilüstrasyonlarıyla katkı sağlıyor.

Altyazı sayfalarında 2013 yılında başlayan ve kısa zamanda okurların en sevdiği bölümler arasına giren Bir An köşesi özel, matbu bir sayıyla yeniden okurla buluşuyor. Derginin düzenli yazarlarının yanı sıra birçok sürpriz ismin katkıda bulunduğu özel sayıda Fellini’den Angelopoulos’a, Bresson’dan Varda’ya, Akerman’dan Almodóvar’a, Lütfi Ö. Akad’dan Nuri Bilge Ceylan’a sayısız büyük yönetmenin klasikleşmiş filmlerinden sahnelerin yanında, keşif niteliği taşıyan yapımlara rastlamak da mümkün. Duygusal yoğunluğu yüksek sahnelerin, hafızalara kazınan sarsıcı anların ve izleyiciyi derinden sarsan sürpriz finallerin bir araya getirildiği sayıya katkıda bulunan yetmiş yazar arasında Umut Tümay Arslan, Taner Ceylan, Devin Özgür Çınar, Semih Gümüş, Meltem Gürle, Ercan Kesal, Rober Koptaş, Özgür Mumcu, Sevin Okyay, Pınar Öğünç, Ceylan Özgün Özçelik, Onur Saylak, Ayfer Tunç, Senem Tüzen ve Ümit Ünal gibi pek çok yönetmen, oyuncu, edebiyatçı, gazeteci ve sanatçı yer alıyor.

MUBI’nin katkılarıyla hazırlanan bu arşivlik sayının en özel yönlerinden biri de, aynı zamanda derginin kapağını tasarlayan sanatçı Murat Palta’nın imzasını taşıyan ilüstrasyonlar. Palta’nın bu sayı için özel olarak ürettiği çalışmalar, zihinlere kazınmış klasik sahneleri özgün bir yaklaşımla görselleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda kadraja ve mizansene farklı bir bakış getiriyor, farklı bir düşünme biçimi öneriyor. Palta’nın kapak için hazırladığı kolaj, aynı zamanda bir poster olarak da sunuluyor Altyazı okurlarına. Kolektif bir emeğin ürünü olan ve yalnızca Altyazı Dükkân‘da satışa sunulan Bir An: 70 Unutulmaz Film Sahnesi, sinemaseverlerin kitaplığında özel bir yere sahip olacak.

Dergiyi satın almak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.