Şu An Okunan
Andrew Dominik’ten Marilyn Monroe Filmi

Andrew Dominik’ten Marilyn Monroe Filmi

Joyce Carol Oates’un sevilen romanı ‘Blonde’dan Andrew Dominik’in uyarladığı filmde, ikonik aktrisi Ana de Armas canlandıracak.

Andrew Dominik’in uzun zamandır hayata geçirebilmek için çaba harcadığı Marilyn Monroe filmi ‘Blonde’un prodüksiyonu nihayet başladı. Filmde Monroe rolünde Ana de Armas’ı (Blade Runner 2049, Wasp Network) izleyeceğiz. İkonik aktrisin eşlerinden Arthur Miller’ı Adrien Brody, Joe DiMaggio’yu ise Bobby Cannavale canlandıracak.

‘Blonde’, pek çok kez Pulitzer Ödülü’nün finalistleri arasında yer alan ABD’li yazar Joyce Carol Oates’un 2000’de yayımlanan aynı isimli popüler romanından uyarlanıyor. Oates, Marilyn Monroe’nun iç dünyasını anlatan romanın kurmaca olduğunun altını çizmiş ve yazarken kimi isimlerde değişikliğe gitmiş olsa da, ‘Blonde’ efsanevi yıldızın bugüne kadarki en kapsamlı ve derinlikli portrelerinden biri olarak görülüyor. Romanda Monroe’nun (gerçek adıyla Norma Jeane Baker’ın) şaibeli ölümü de ele alınıyor.

Ana de Armas

Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007) ve Kibarca Öldürmek (Killing Them Softly, 2012) filmleriyle tanınan Andrew Dominik, The Film Stage’e yaptığı açıklamada, ‘Blonde’u bugüne kadar çektiği filmlerle karşılaştırdı. Ana karakterlerin erkek olduğu, bol diyaloglu filmlerden sonra az diyalog içeren bir film yapmanın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu söyleyen Dominik, bu kez bir kadın karakteri ele almasıyla ilgili ise şöyle dedi: “Filmlerim neredeyse kadınlardan yoksun, şimdiyse bir kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu hayal etmeye çalışıyorum.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.