Şu An Okunan
Beşinci Kez Çığlıklar ve Kahkahalar…

Beşinci Kez Çığlıklar ve Kahkahalar…

1996’da başlayan ve korku türünü yeniden şahlandıran kült seri Çığlık’ın beşinci filminin ön hazırlıkları başladı. Yeni film, geçen yılın korku-komedi hit’i Saklambaç’ı yapan ekibe teslim.

Çığlık (Scream) serisinin beşinci filmini, geçen yılın korku hit’lerinden Saklambaç’ı (Ready or Not) yöneten Matthew Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett çekecek. Projenin işin uzmanlarının eline teslim edildiği söylenebilir. İkili, serinin kumaşındaki korku-komedi karışımına sahip işleriyle tanınan sinema kolektifi ‘Radio Silence’ın ekibinden. Yine kolektifin bir parçası olan Chad Villela da, yeni Çığlık filminde yapımcılardan biri olarak görev alacak. Kolektif, hem geniş kitlelerin hem de eleştirmenlerin takdirini kazanan Saklambaç’a imza atmanın yanında, V/H/S ve Southbound gibi popüler korku antolojilerinde de yer almıştı.

Bugüne dek sinema filmlerinin tamamı (2015’te kaybettiğimiz) Wes Craven tarafından yönetilen Çığlık serisi son olarak 2011’de, dördüncü filmiyle çıkmıştı seyirci karşısına. 70’lerden itibaren Tepenin Gözleri (The Hills Have Eyes, 1977) ve Elm Sokağı’nda Kâbus (Nightmare on Elm Street, 1984) gibi korku şaheserleriyle bilhassa genç kesimin ‘kâbuslarına rehberlik eden’ Craven, Kevin Williamson’ın yazdığı Çığlık ile 90’lar gençliğini de yakalamayı bilmiş; film neredeyse bir popüler kültür fenomenine dönüştüğü gibi türün bugüne dek azalmadan süren ticari gücünü yeniden şahlandırmıştı. Bir kasabanın gençlerine musallat olan, Edward Munch’ın ‘Çığlık’ tablosundan ilham almış maskesi ve siyah cüppesiyle ortada gezenin seri katili ve birbirinden yüksek volümlerde çığlık atabilen kurban-kahramanlarıyla, seri dört sinema filminin yanında bir de 2015’te başlayan ve hâlâ devam eden bir MTV dizisine vesile oldu.

Beşinci Çığlık’ın orijinal filmi yeniden yorumlayan bir iş mi olacağı, yoksa hikâyeyi kaldığı yerden mi devam ettireceği henüz belli değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.